Το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η γιγαντιαία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development κατά 650 εκατ. ευρώ, ποσό που ξεπερνούσε την ίδια την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας όταν ανακοινώθηκε.
  • Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα εγκρίνει σήμερα το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου και σε λίγες μέρες ξεκινά η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων στη χρηματιστηριακή αγορά.
Οι νέες μετοχές θα εκδοθούν στην τιμή 6,70 ευρώ η κάθε μία.
  • Ο βασικός μέτοχος της Lamda Development, η Consolidated Lamda Holdings S.A. του ομίλου Λάτση έχει δεσμευτεί πως θα καλύψει το σύνολ της αύξησης κεφαλαίου εφόσον χρειαστεί και φυσικά -σε κάθε περίπτωση- το δικό της μερίδιο.
  • Ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, η VoxCove Holdings, (κοινοπραξία της Olympia Group συμφερόντων του ομίλου Π. Γερμανού και της VNK Capital, συμφερόντων των αδελφών Βασίλη και Νέλλης Κάτσου), που ελέγχει σήμερα το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, έχει επίσης δεσμευτεί να καλύψει πλήρως τη δική της συμμετοχή.
Τον τελευταίο καιρό ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν αποκτήσει μετοχές και δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:
  • Η Aegean αγόρασε  το 1,66% της Lamda Development, αναλαμβάνοντας ρόλο στρατηγικού εταίρου στο σύνολο του αναπτυξιακού έργου του Ελληνικού, προβάλλοντας το έργο διεθνώς.
  • Η ΟΡΥΜΗΛ, του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, προχώρησε στην αγορά 546.167 ιδίων μετοχών της Lamda (0,685%),
  • Μόλις πριν από λίγες ημέρες η HSBC (για λογαριασμό πελάτη της), η Gama (Graticule Asset Management Asia) και η Bienville προχώρησαν στην αγορά του 2,75% της Lamda που πούλησε μέσω του χρηματιστηρίου η VoxCove έναντι 16,8 εκατ.€, διακρατώντας, το υπόλοιπο 10%.

Από τα 650 εκατ.€ της αύξησης κεφαλαίου, τα 600 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την καταβολή της προκαταβολής προς το Δημόσιο και τη χρηματοδότηση των πρώτων έργων.

  • Τα επιπλέον κεφάλαια θα προέλθουν από τραπεζικό δανεισμό ύψους 850 εκατ. ευρώ αλλά και έκδοση ομολόγου 150 εκατ. €.
  • Επιπλέον 400 εκατ. υπολογίζεται να έρθουν από την εκμετάλλευση του ακινήτου (πωλήσεις κατοικιών, εκμισθώσεις χώρων κ.λπ.).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here