Είναι μια μέρα ιδιαίτερη για το ελληνικό επιχειρείν η σημερινή Παρασκευή, κυρίως για τις εισηγμένες και το Χρηματιστήριο της Αθήνας.
To πρώτο ουσιαστικό υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, συζητά και αποφασίζει την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, που προβλέπει μείωση για την ΤΡΕΧΟΥΣΑ χρήση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 24% από το 28% (το 2020 θα μειωθεί στο 20%), μείωση του φόρου στα μερίσματα, που θα διανεμηθούν το 2020 (αφορά σε έσοδα του 2019) είναι δύο μέτρα/πρόνοιες που πραγματικά μπορεί να τονώσουν την αγορά.
       Είθισται στα χρηματιστήρια, όταν προβλέπονται μέτρα που αφορούν στην φορολογική ελάφρυνση τους, συνακόλουθα στην δημιουργία επιπλέον κέρδους, πιθανότατα στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κ.λ.π, κ.λ.π, αυτονόητα οι μετοχές να “αποτυπώνουν” αυτή την προοπτική.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες με κέρδη +1,33% στις 885,99 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 76,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 32 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,2 εκατ. τεμάχια. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο +1,59%, στις 2.191,84 μονάδες, ενώ στο -0,59% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.416,41 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη +2,38% στις 775,24 μονάδες.
Οι αναλυτές περιμένουν να δουν κατά πόσον σήμερα, αλλά και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η αγορά θα εκτιμήσει και αποτιμήσει αυτές τις πρώτες αυτονόητες , πλην όμως αναγκαίες μετά από τόσα όσα υπέστη από την υπερφορολόγηση, κινήσεις.
 Τα αυτονόητα για μία αγορά να έχουν καταντήσει να θεωρούνται υπερβάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here