Επιτέλους, αφυπνίστηκε χθες η διεθνής μετοχή της ΤΙΤΑΝ, δηλαδή η TITC. Και συναλλαγές, 128.225 τεμάχια, με τζίρο 2.508.166 ευρώ, όχι άσχημα και με τελικό αποτέλεσμα στο συν +3,11% και τα 19,90 ευρώ.
Εύλογο το αρχικό “μουδιασμένο” ξεκίνημα, στην πρώτη μέρα της τριπλής διαπραγμάτευσης σε Βρυξέλλες (Euronext/κύρια αγορά διαπραγμάτευσης), Παρίσι (Euronext) και Αθήνα (ΧΑ) αλλά με την διαφορά πως τις πρώτες μέρες διαπραγμάτευσης το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών πραγματοποιείται στο ελληνικό χρηματιστήριο απ΄ ότι σε Βρυξέλλες και Παρίσι.
  • Να υποθέσω, ότι οι ξένοι προτιμούν το ΧΑ (;) από ότι το Euronext, κομματάκι δύσκολο.
  • Να υποθέσω, πως τα παιδιά από το City θεωρούν, ακόμη, πιο…εμπορεύσιμο το ΧΑ μέχρις ότου γίνει γνωστός ο ΤΙΤΑΝας με τη νέα διεθνοποιημένη μορφή του, θα φανεί. 
Πάντως απ΄ ότι μαθαίνω η διοίκηση του ομίλου δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Εχει ήδη κλείσει τη συμμετοχή της στο Road Show στο Λονδίνο, το φθινόπωρο, ενώ και ο Τάκης Κανελλόπουλος είναι κοντά στο να παρουσιασθεί ο νέος ΤΙΤΑΝας σε εξειδικευμένους, κλαδικούς επενδυτικούς κύκλους σε 2-3 πρωτεύουσες της Ευρώπης.
Αλλωστε και η Βιοχάλκο χρειάστηκε τον καιρό της για να γίνει γνωστή στους έξω ως Viohalco, με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη μετακόμιση της να γίνονται εμφανή εδώ και μήνες.
Και να αποτυπώνονται μάλιστα ευκρινώς στο χρηματιστηριακό ταμπλό. 
Για αυτό είμαι σχεδόν σίγουρος, πως το στοίχημα της εξωστρέφειας θα κερδηθεί και από τους Παπαλεξόπουλους-Κανελλόπουλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here