Σε πλήρη εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών δώδεκα Βιομηχανικών Περιοχών προχωρά η ΕΤΒΑ, συνάπτοντας στρατηγική αποκλειστική συνεργασία με την WIND Ελλάς.

Μεταξύ άλλων η συμφωνία αφορά τις βιομηχανικές περιοχές του Ηρακλείου, Λάρισας, Τρίπολης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών και Λαμίας, όπου το έργο έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η WIND θα κατασκευάσει νέα δίκτυα οπτικών ινών εντός των ΒΙ.ΠΕ. και τη σύνδεση τους με το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς της εταιρείας. Χάρη στην αρχιτεκτονική σύνδεσης FTTH (Fiber to the Home), τα δίκτυα νέας γενιάς θα εξασφαλίσουν στις επιχειρήσεις των ΒΙ.ΠΕ. αξιοπιστία σύνδεσης και εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, που αναμένεται να αγγίζουν τα 200Mbps.

«Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων σήμερα είναι άρρηκτα δεμένη με την ψηφιακή τους ωριμότητα και με την ικανότητα τους να αξιοποιούν όσα προσφέρει η τεχνολογία ώστε με τη σειρά τους να προσφέρουν βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους. Ως πάροχος τεχνολογίας δημιουργούμε υποδομές υψηλών επιδόσεων πανελλαδικά, όπως το δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς και το δίκτυο 5G, και παράλληλα διαθέτουμε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών επικοινωνίας και ΙΟΤ λύσεων. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μέσω της στρατηγικής μας συνεργασίας με την ΕΤΒΑ, έχουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε τις εταιρείες των ΒΙ.ΠΕ. να κάνουν τη μετάβαση σε μια νέα ψηφιακή επιχειρηματικότητα», τονίζει ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς.

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις χρειάζεται να βρίσκονται στην καρδιά της «έξυπνης» εποχής της Βιομηχανίας 4.0. Με τις καινοτόμες υπηρεσίες WIND Business IoT, (Smart cities, Smart parks, Smart fleet, Smart freeze) καθώς και λύσεις όπως το Wind Secure SD-WAN οι επιχειρήσεις των ΒΙ.ΠΕ θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται στην κορυφή των τεχνολογικών εξελίξεων, διαθέτοντας έτσι ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ποια είναι η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε.

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διαχείριση Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων (ΟΥΜΕΔ), καθώς και στην πώληση ή μίσθωση βιομηχανικών οικοπέδων εντός αυτών. Οι επιχειρήσεις που εγκαθίστανται εντός των ΟΥΜΕΔ της ΕΤΒΑ απολαμβάνουν σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως καθαρές χρήσεις γης, αυξημένους συντελεστές δόμησης, φορολογικές απαλλαγές και ταχύτερες αδειοδοτικές διαδικασίες, και έχουν στη διάθεσή τους όλες τις αναγκαίες υποδομές για την περιβαλλοντικά σωστή λειτουργία τους. Επίσης, η ΕΤΒΑ συνεργάζεται ανελλιπώς με την Πολιτεία για την αναβάθμιση και τη συμπλήρωση των δημόσιων υποδομών που εξυπηρετούν τους ΟΥΜΕΔ και για τη συνεχή βελτίωση του θεσμικού πλαισίου.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 29 ΟΥΜΕΔ σε όλη την Ελλάδα και διαχειρίζεται τους 25 εξ αυτών. Ανήκει κατά 65% στον Όμιλο Τράπεζας Πειραιώς και κατά 35% στην ΕΕΣΥΠ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here