Ευχάριστα νέα για την θεραπεία της θρομβοκυτταροπενίας και τους ασθενείς ύστερα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Dova Pharmaceuticals από την Sobi.

Με την κίνηση αυτή η διεθνής βιοφαρμακευτική εταιρεία, εξειδικευμένης φροντίδας, Swedish Orphan Biovitrum AB (publ) (Sobi™) (STO:SOBI) ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της στον τομέα της αιματολογίας ανοίγοντας νέο δρόμο στην αντιμετώπιση της θρομβοκυτταροπενίας.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Dova από τη Sobi επετεύχθη κατόπιν της αγοράς μετοχών της Dova προς $27,50 ανά μετοχή. Συγκεκριμένα, η Sobi εξαγόρασε όλες τις εναπομένουσες μετοχές της Dova μέσω συγχώνευσης σύμφωνα με το άρθρο 251(h) του γενικού νόμου περί εταιρειών της Πολιτείας Delaware. Ως εκ τούτου, η Dova κατέστη εμμέσως θυγατρική της Sobi.

Κατά τον πραγματικό χρόνο της συγχώνευσης και με την επιφύλαξη τυχόν τελειοποιημένων δικαιωμάτων αξιολόγησης, όλες οι υπόλοιπες μετοχές της κοινής μετοχής της Dova που δεν αγοράστηκαν στη δημόσια προσφορά εξαγοράς μετατράπηκαν σε δικαίωμα λήψης του ίδιου ποσού των $27,50 ανά μετοχή.

Το ποσό υπολογίζεται καθαρά σε μετρητά, χωρίς τόκους και με την επιφύλαξη τυχόν εφαρμοστέων παρακρατήσεων φόρου, καθώς και ενός μη μεταβιβάσιμου δικαιώματος υπό όρους (Contingent Value Right – CVR) που καταβλήθηκε για τη δημόσια προσφορά εξαγοράς.

Η συναλλαγή αποτιμάται σε $915 εκατομμύρια σε πλήρως απομειωμένη βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here