Ολοκληρώθηκε σήμερα η Διεθνής Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2023 με σημαντικές επισκέψεις, διακρατικές επαφές και συνομιλίες που αποσκοπούν να θέσουν τις βάσεις μελλοντικών βιομηχανικών συνεργασιών.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου επισκέφτηκε την έκθεση, περιόδευσε τα περίπτερα και κατέληξε στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου είχε σημαντικές επαφές και συνομιλίες.

Εξάλλου επισκέψεις σε όλα τα περίπτερα της εκθέσεως πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης συνοδευόμενος από τους επιτελείς του. Ο αντιστράτηγος Χουδελούδης ενημερώθηκε ιδιαιτέρως για τις προτάσεις των βιομηχανιών που κατασκευάζουν συστήματα για τον Στρατό Ξηράς. Ανάμεσα σε αυτά και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τα οποία θα αποτελέσουν το επόμενο βήμα για την ενίσχυση των χερσαίων δυνάμεων.

Επιτελείς και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων έκαναν αισθητή την παρουσία τους επισκεπτόμενοι για ενημέρωση τους εκθέτες της DEFEA 2023.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε τις επαφές των βιομηχανιών μεταξύ τους με σκοπό την αλληλοενημέρωση και τη διερεύνηση δυνατοτήτων για συμπαραγωγές και από κοινού ανάπτυξη προγραμμάτων.

Οι μηχανισμοί μεταφοράς τεχνολογίας και ιδιαιτέρως οι συνέργειες μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών και αυτών του πολιτικού τομέα υπήρξαν αντικείμενο ενημερωτικής εκδηλώσεως την οποία διοργάνωσε ο ΣΕΚΠΥ στο πλαίσιο της DEFEA 2023. 

Οι ρομποτικές εφαρμογές στις προσπάθειες πυροσβέσεως καθώς και οι επιπτώσεις των καταστροφών στο περιβάλλον και την οικονομία απασχόλησαν άλλη ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά την τελευταία ημέρα της Εκθέσεως.

Τέλος, πρωτοποριακά συστήματα για την επιτήρηση και τη διαχείριση συνόρων συζητήθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση με την οποία έκλεισε η DEFEA Academy.

H επιτυχία της DEFEA 2023 ανοίγει τις καλύτερες προοπτικές για την οργάνωση της DEFEA 2025.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ