Η Γαλλική εταιρεία leasing ALD θυγατρική του Ομίλου Société Générale εξαγόρασε έναν από τους κύριους ανταγωνιστές της, την Ολλανδική LeasePlan, με τίμημα 4,9 δις. ευρώ.

Δημιουργείται έτσι ένας κολοσσός στον χώρο ενοικίασης αυτοκινήτων που θα διαχειρίζεται πάνω από 3,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα leasing και ενοικιάσεων παγκοσμίως.

Επιπλέον η νέα εταιρεία θα διαθέτει με τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η ALD, ανήκει στον Όμιλο της Société Générale που έχει θέσει υψηλούς στόχους στην διαχείριση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  • Η νέα εταιρεία θα ονομαστεί «NewALD» και η Société Générale θα είναι μεγαλομέτοχος με  53% του μετοχικού κεφαλαίου

Η LeasePlan ανήκει στην κοινοπραξία  TDR Capital, που συμφώνησε να πωλήσει το 100% στους Γάλλους. Οι μέτοχοι της LeasePlan θα μοιραστούν το 30,75% της νέας εταιρείας.

Στόχος της NewALD είναι η ετήσια αύξηση του στόλου των οχημάτων της τουλάχιστον κατά 6%, ενώ παράλληλα να βελτιωθεί η σχέση κόστους/εισοδήματος στο 45% μέχρι το 2025, ώστε να επιβεβαιώσει έτσι την θέση κορυφής της στο χώρο του leasing.

Τα κεντρικά γραφεία της νέας εταιρείας θα βρίσκονται στη Γαλλία.

Από τα 3,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα που υπολογίζεται ο συνδυασμένος στόλος της ALD και της LeasePlan, τα 1,8 εκατομμύρια είναι της δεύτερης (σε 29 χώρες) και τα 1,7 εκατομμύρια της πρώτης (σε 46 χώρες).

Η NewALD δημιουργεί στο χώρο του παγκόσμιου leasing/car rental τον τρίτο μεγαλύτερος ενοικιαστή αυτοκινήτων, πίσω από τη Volkswagen Financial Services (11,3 εκατ. οχήματα) και την RCI Bank & Services του Group Renault (3,8 εκατ. οχήματα).

Η NewALD ξεπερνά εταιρείες όπως η Toyota Financial Services (3,2 εκατ. οχήματα), η Arval (1,4 εκατ. οχήματα) και η Element (1 εκατ. αυτοκίνητα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here