Παίρνει παράταση ο διαγωνισμός για την πώληση ενός μέρους από το ποσοστό, που ελέγχει το Δημόσιο, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Aπό την πρώτη στιγμή  το Banks.com.gr έχει ξεκαθαρίσει την θέση του αποκαλύπτοντας πολλές από τις πτυχές αυτής της πονεμένης ιστορίας, εξ΄αιτίας των οποίων ο διαγωνισμός οδηγείται σε ναυάγιο.
     Μόλις στις 20 Σεπτεμβρίου είχαμε παρέμβει στο συγκεκριμένο θέμα, με…ψίθυρο με τον εύγλωττο τίτλο Όταν αλλάζεις τους όρους του διαγωνισμού, μειώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον καταλήγοντας (επί λέξει) με την επισήμανση πως:
  • “... Και έρχεται τώρα αυτή η…αστοχία με την διαδικασία πώλησης μειοψηφικού ποσοστού των ΕΛΠΕ για να καταδείξει, πως όχι παράταση 2 μηνών, μπας και φέρουν σε πέρας τις ιδιωτικοποιήσεις που εκκρεμούν, αλλά μία θητεία της νέας κυβέρνησης και να εξαντλήσουν το αποτέλεσμα είναι ίδιο. “. 
      Αυτά επεσήμανε το “Β” , όταν διάφοροι σήκωναν το θέμα, υπεραμύνονταν της όλης διαδικασίας και…έκρυβαν κάτω από το…χαλί, το χάλι των “αρμοδίων” να προχωρήσουν και να ολοκληρώσουν έστω μία ιδιωτικοποίηση ουσίας.
        Όσον αφορά στην…δικαιολογία, πως:
  • “…   πηγές επίσης αναφέρουν, ότι το επικρατέστερο σενάριο, που ήταν η πώληση πακέτων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για να υλοποιηθεί απαιτούσε και τη θέσπιση αναγκαίου πλαισίου. Για να πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ μετοχές μέσω της κεφαλαιαγοράς, θα έπρεπε πρώτα να υπάρχει και σχετική νομοθετική πρόβλεψη. Κάτι τέτοιο σήμερα δεν υφίσταται.”…
Πρόκειται για εντελώς παραπλανητική αναφορά, καθώς το αναγκαίο πλαίσιο υφίσταται και μάλιστα είναι μέρος του Δελτίου Τύπου, που είχε εκδοθεί τότε.
    Επίσης εντελώς εκτός…τόπου και χρόνου, είναι ότι υπάρχει δήθεν συναίνεση των “θεσμών” στα κυβερνητικά σχέδια για πίστωση χρόνου.
Εάν κρίνουμε από την απάντηση, που μας έδωσε υψηλόβαθμος εξ Βρυξελλών παράγων ουδεμία συναίνεση υπήρξε, απεναντίας για πολλοστή φορά ακούστηκαν- πιο έντονες αυτή την φορά- οι μουρμούρες των ξένων για την αναποτελεσματικότητα των φορέων που καλούνται να υλοποιήσουν αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις….
   Όσον αφορά την …πληροφορία… πως πρόκειται για κυβερνητικά σχέδια, είναι παγκοσμίως γνωστό πως ΤΑΙΠΕΔ και ΕΕΣΥΠ έχουν νομοθετικά τη δυνατότητα να λειτουργούν χωρίς  κυβερνητικές παρεμβάσεις….
  • Θα ήταν ευχής έργο να κάνουμε λάθος. Να βγουν κυβερνητικά στελέχη για να μας διαψεύσουν και να μας περιγράψουν τις καταστάσεις με το όνομα τους.
Οι αλλαγές στα διοικητικά των δύο φορέων, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΕΣΥΠ, πήραν …παράταση για να φέρουν σε πέρας, κυρίως τον διαγωνισμό για τα ΕΛΠΕ.
Αφού όμως η διαδικασία για τα ΕΛΠΕ παρατείνεται -εκ νέου- για το 2020, θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση στις δέουσες αλλαγές ώστε να αποφύγει νέο…ναυάγιο.
Σας διαβεβαιούμε ότι η συνέχεια του σήριαλ των ΕΛΠΕ αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here