Απόλυτα επιτυχές αποδεικνύεται το εγχείρημα του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Η έκδοση του 7ετούς εταιρικού ομολόγου καλύφθηκε κατά 1,5 φορά. Το ύψος της έκδοσης ήταν 500 εκατ. ευρώ, με κύριο χαρακτηριστικό το ότι το ποσό καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από ιδιώτες επενδυτές η δε υπέρ-κάλυψη προήλθε το μεσημέρι της Τετάρτης όταν πέρασαν στο σύστημα οι εγγραφές των θεσμικών επενδυτών.
  •   Το Banks.com.gr από την αρχή είχε προδικάσει την έκβαση του εγχειρήματος προτάσσοντας την σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ της εταιρείας και των μικροεπενδυτών, μικροκαταθετών.
Μάλιστα θυμίζαμε, πως το λεγόμενο retail ήταν αυτό, που είχε καλύψει τα 120 εκατ. της παλαιότερης έκδοσης κάτι που παρατηρείται σπάνια στην εγχώρια επενδυτική κοινότητα.
  • Το αρχικό επιτόκιο, όπως αυτό διαμορφώθηκε με την συμμετοχή των ιδιωτών ήταν λίγο πάνω από το 2,50% για να ανέβει στο 2,75% με τις εγγραφές των θεσμικών (οι οποίοι συνήθως παίρνουν μεγαλύτερη απόδοση).

Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μέρος του οποίου θα χρηματοδοτηθεί μέσω του νέου ομολόγου φθάνει τα 3 δισ € και υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί στα 4 δισ € από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης της άδειας για τουριστικό συγκρότημα με καζίνο στο Ελληνικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here