Ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα, μιας μακράς διαδικασίας.

Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στο τραπέζι μετά και την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Αυτές αφορούν την αδειοδότηση για το έργο στις Σκουριές, την άδεια της Αρχαιολογίας για μεταφορά αρχαίων ευρημάτων από τις Σκουριές, την έγκριση της νέας τεχνικής μελέτης για μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και την κατ’ επέκταση αναθεώρηση οικοδομικής άδειας που αφορά το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές.

Το κλειδί έβαλε η απόφαση της διαιτησίας για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

Με την απόφαση , απορρίφθηκε το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου να αναγνωρισθεί ότι η Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργίας του Μαδέμ Λάκκου για την επεξεργασία των συμπυκνωμάτων Σκουριών και Ολυμπιάδας, όπως υπεβλήθη τον Δεκέμβριο του 2014 από την Ελληνικός Χρυσός, συνιστά παράβαση των διατάξεων της Σύμβασης Μεταβίβασης.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών, της διοίκησης της Ελληνικός Χρυσός και της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως το διαιτητικό δικαστήριο δημοσιοποίησε την απόφασή του σε σχέση με την επένδυση της ELDORADOGOLD στη Χαλκιδική και οι δικαστές αναγνώρισαν ομόφωνα ότι η εκμετάλλευση περιλαμβάνει ως αναπόσπαστο κομμάτι την κατασκευή εργοστασίου για την παραγωγή καθαρού χρυσού, η μη παραγωγή καθαρού χρυσού αποτελεί παραβίασης της Σύμβασης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here