Χρυσώνει μετόχους και τα διευθυντικά στελέχη της ο πετρελαϊκός κολοσσός Royal Dutch Shell, καθώς αυξάνει το μέρισμα σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ θα διαθέσει 2 δις δολάρια (με κέρδη τριμήνου 5,53 δις δολαρίων) σε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών!

Ειδικότερα, η εταιρία ανακοίνωσε τα υψηλότερα κέρδη τριμήνου την τελευταία διετία, μετά το ράλι του αργού φέτος. Καθώς τα κέρδη στον κλάδο ανέκαμψαν μετά την αρχική κατάρρευση που προκάλεσε η πανδημία στην ενεργειακή ζήτηση,  εταιρείες του κλάδου, όπως η νορβηγική Equinor και η γαλλική Total επίσης, προχώρησαν σε αγορές ιδίων μετοχών.

«Αυξάνουμε τα μερίσματα σήμερα, και ξεκινούμε τις αγορές ίδιων μετοχών, ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε για το μέλλον της ενέργειας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν στα 5,53 δις δολάρια, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2018, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για κέρδη 5,07 δις δολάρια.

Η Shell αύξησε το μέρισμα της για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο κατά 38% στα 24 σεντς, αφού το έδωσε για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1940, ως αντιστάθμιση στην κατάρρευση της ενεργειακής ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία. Η εταιρεία επίσης ξεκίνησε πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών ύψους 2 δις δολαρίων, που σκοπεύει να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here