Ευρείες συνεργασίες με μεγάλους ομίλους όπως η Interamerican (σ.σ.στην ασφάλιση κατοικίας) αλλά και μεγάλα ποσά χρηματοδότησης, επενδύσεις στο HR και την ψηφιοποίηση: Αυτά είναι κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Prosperty (theprosperty.com), την ελληνική startup που ηγείται της ψηφιοποίησης του κλάδου των ακινήτων στην Ελλάδα.

Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή της η Prosperty ενημέρωσε ότι εξασφάλισε έξτρα κύκλο χρηματοδότησης Seed ύψους €3,3 εκατ. ($4εκατ.). Στην χρηματοδότηση συμμετέχουν *ακόμα τεχνολογικό VC, αυτό της BigPi,

*ένα μεγάλο family office και

*κάποιοι πολύ έμπειροι και πετυχημένοι διεθνώς angel investors.

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους  η αρχική χρηματοδότηση ως νεοφυής επιχείρηση από τα τεχνολογικά VCs της Velocity Partners και της Metavallon, ανήλθε στα ύψους €1,1 εκατ.

Ποιοι είναι όμως οι άνθρωποι πίσω από την Prosperty;

Σημειώνεται ότι η Prosperty, δημιούργημα των Αντώνη Μαρκόπουλου, Νίκου Πατσιόγιαννη και Αντώνη Δεσποτάκη, έχει ήδη δημιουργήσει μια έμπειρη ομάδα 30 και πλέον ανθρώπων, διαθέτοντας δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μέσω ψηφιακών εργαλείων, που περιλαμβάνει ένα εξελιγμένο marketplace για όλες τις ανάγκες τόσο τους ιδιοκτήτη όσο και του ενδιαφερόμενου αγοραστή/ενοικιαστή, με πιστοποιημένες πληροφορίες για κάθε ακίνητο και υποστηρικτικές end-to-end υπηρεσίες. Μέχρι σήμερα, την έχουν εμπιστευτεί περισσότεροι από 1.500 ιδιοκτήτες για να ανεβάσουν το ακίνητο τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλους εμπορικούς προορισμούς, ενώ έχει πάνω από 100.000 μοναδικούς χρήστες μηνιαίως. Τέλος, έχει συνάψει συμφωνίες με την πλειοψηφία των τραπεζών, των NPL/REO servicers και των θεσμικών επενδυτών για τη αποτελεσματική διαχείριση και ψηφιακή αξιοποίηση των χαρτοφυλακίων ακινήτων τους, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει ήδη δεκάδες συναλλαγές με πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πού θα κατευθυνθούν οι νέοι πόροι

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο 2021 και 2022, με επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργώντας ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών, στην τεχνολογία με νέες καινοτόμες υπηρεσίες και ειδικότερα σε τομείς όπως ανάλυση και διασύνδεση δεδομένων ζήτησης και προσφοράς, το marketing και τη διαχείριση πωλήσεων, με σκοπό να γίνει η Prosperty το κυρίαρχο κανάλι για Έλληνες, διεθνείς ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές στον χώρο των ακινήτων. Παράλληλα, η εταιρεία ετοιμάζει ανακοινώσεις για την αίτηση προ-έγκρισης στεγαστικών δανείων μέσω μιας πλήρους ψηφιακής διαδικασίας και καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων παρέχοντας ολοένα και περισσότερο ολοκληρωμένες υπηρεσίες γύρω από την αγορά ακινήτων.

Όπως δήλωσε σχετικά και ο CEO της Prosperty, κ. Αντώνης Μαρκόπουλος “Στην εποχή της τεχνολογίας και των ραγδαίων μεταβολών, η αγορά ή ενοικίαση ακινήτου θα πρέπει να είναι μια εύκολη, γρήγορη, διαφανής και ασφαλής διαδικασία για οποιανδήποτε ενδιαφερόμενο. Στο πλαίσιο αυτό, η πανδημία επιτάχυνε τις εξελίξεις, καθώς ανέδειξε την ανάγκη για παροχή ψηφιακών και απομακρυσμένων υπηρεσιών στον τομέα των ακινήτων που έχει μείνει αρκετά πίσω τεχνολογικά. Στην Prosperty υποσχόμαστε να βρίσκουμε το ακίνητο, από το σύνολο της αγοράς, με τα κριτήρια που αναζητά κάποιος, αφαιρώντας όλη την ταλαιπωρία από τα γραφειοκρατικά εμπόδια και την πολυπλοκότητα που συνοδεύουν την πλειοψηφία των διαδικασιών στην κτηματαγορά. Mε τη νέα χρηματοδότηση που λάβαμε, σχεδιάζουμε να επενδύσουμε στην επέκταση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας, την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου συνεργατών με πολύ προνομιακά οφέλη γι’ αυτούς και στην παροχή συνεχώς νέων καινοτόμων υπηρεσιών στους πελάτες μας,  τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ενδιαφέρουσες αγορές της Ευρώπης που ακολουθούντο αμέσως επόμενο διάστημα. Το Real Estate έρχεται ολοένα και πιο κοντά στην πλήρη ψηφιοποίηση του”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here