Προϋπόθεση για την οριστική και βιώσιμη έξοδο της χώρας από την κρίση αποτελεί η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, μεταποίησης καθώς και της αύξησης της παραγωγής εμπορεύσιμων αγαθών διεθνώς.

Αυτό συνάγεται από τη συνάντηση του Αντιπρόεδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλου με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΔΕ) Κλεομένη Μπάρλο και τα μέλη του, χθες, στην Πάτρα.

Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος σημείωσε ότι «η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα αποτελούν ένα δυναμικό περιφερειακό πόλο επιχειρηματικής ανάπτυξης, όχι μόνο για την τοπική αλλά και για την εθνική οικονομία ενώ τόνισε πως ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ, ξεκινά μια μελέτη για την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της μεταποίησης, η οποία θα αναδείξει, μεταξύ άλλων, τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για να πετύχουμε τον εθνικό στόχο του 12% στο ΑΕΠ της μεταποίησης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος καθ. Κλεομένης Μπάρλος και τα Μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν ενδελεχώς για την υπάρχουσα κατάσταση, τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από την έλλειψη αλλά και την μη ολοκλήρωση των υποδομών στην περιοχή, (όπως είναι η ολοκλήρωση οδικών Αξόνων, Σιδηροδρομικό Δίκτυο, Φυσικό Αέριο, Εμπορικό Λιμάνι, Αεροδρόμιο κ.α.).

Επιπρόσθετα, στάθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις καθημερινά όπως, σε ζητήματα ενεργειακού κόστους, φορολογίας, μη μισθολογικού κόστους, αδειοδότησης και χρηματοδότησης, ζητήματα που όπως τονίστηκε ακόμα επηρεάζουν αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της εγχώριας μεταποίησης και αποτελούν σημαντικά εμπόδια έτσι ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here