Σημαντικό μέρος από τις απαιτήσεις, ύψους πέριξ των 50 δισ. ευρώ, που έχουν τιτλοποιηθεί και άρα, να μην εκτροχιαστούν οι στόχοι των business plans, επιχειρούν να ανακτήσουν οι εταιρείες διαχείρισης, επιταχύνοντας τους πλειστηριασμούς. 

Αν και επισήμως οι εκπρόσωποι των servicers δεν «βλέπουν» εκτροχιασμό, εντούτοις οι αποκλίσεις σε συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια που είχαν μεταβιβαστεί προ πανδημίας και άρα, δεν ήταν δυνατό να έχουν συνεκτιμηθεί οι όποιες επιπτώσεις της είναι σημαντικές, «αγγίζοντας» ακόμη και το 20%.

Στο πλαίσιο αυτό, με τη σύμφωνη γνώμη και των θεσμών, οι οποίοι ανέκαθεν πίεζαν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, σχεδιάζουν την επιτάχυνση των ρευστοποιήσεων, με στόχο αυτές να επανέλθουν στα προ οικονομικής κρίσης επίπεδα, οπότε και κάθε χρόνο διενεργούνταν τουλάχιστον 50.000 πλειστηριασμοί ακινήτων.

Σύμφωνα με το iMEdD Lab, μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2023 έχουν προγραμματιστεί σχεδόν 10.000 πλειστηριασμοί, οι 4.260 εκ των οποίων θα διεξαχθούν εντός του τρέχοντος μήνα. Συνολικά, από τις αρχές του 2018 έως και σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 53.600 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με το 83,2% αυτών να έχει επισπευσθεί από τράπεζες ή από εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια.

Όσον αφορά στους servicers, τις περισσότερες δημοπρασίες φέρεται να έχει κάνει η Intrum (21.715), με τις Cepal και doValue να ακολουθούν με 19.493 και 13.685 πλειστηριασμούς αντίστοιχα. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο nplconfidential.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ