Επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ολοκλήρωσε η Septona, μια από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες στην αγορά της προσωπικής περιποίησης και υγιεινής στην Ελλάδα.

Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε όλες τις επιφάνειες των εργοστασίων της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Στόχος είναι η στροφή μέρους της παραγωγής της Septona σε πράσινες μορφές ενέργειας, αξιοποιώντας την δύναμη του ήλιου. Μέσω των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών, η παραγωγή καθίσταται αυτοηλεκτροδοτούμενη σε ποσοστό 28%, εξοικονομώντας περίπου 3,9 Gigawatt/ώρα (GWh) ενέργειας.

Παράλληλα, η Septona πραγματοποιεί ανακύκλωση νερού σε όλα τα εργοστάσια της ενώ λαμβάνει μέτρα και για τη μείωση αποβλήτων. Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί κατά ISO9001:2015 & ISO 50001 για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή, ενώ διαθέτει και πιστοποίηση FSC Chain-of-Custody, για την προμήθεια πιστοποιημένων προϊόντων FSC, ως απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας να προωθήσει την υπεύθυνη διαχείριση των παγκόσμιων δασών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ