Του Βάιου Κρόκου

Ανοίγει ο δρόμος συμπράξεων και στο πλαίσιο των προσπαθειών για την πάταξη του παρεμπορίου. Αυτό αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε πρόσφατη συνάντηση αναφορικά με τις δράσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για ανάδειξη του κέντρου της Αθήνας και των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το έργο «Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο Πλάκα- Μοναστηράκι».

Υπενθυμίζεται πως για πρώτη φορά όλα τα αρμόδια κλιμάκια που συμμετέχουν στους ελέγχους θα μπορούν πλέον να κατάσχουν και όχι να δεσμεύουν προϊόντα. Επιπροσθέτως, θα δοθεί, όπως είπε η δυνατότητα στους φορείς όπως είναι οι δήμοι, οι περιφέρειες και το κεντρικό κράτος, όταν δεν διαθέτουν τις δυνάμεις, να παρεμβαίνουν σε θέματα ελέγχου και με ιδιωτικά σχήματα.

Πρακτικά, η παραπάνω εξέλιξη εντάσσεται στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός φορέα για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, ο οποίος θα αφορά στον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και θα ενεργεί διαδραστικά, με στόχο την άμεση επέμβαση των αρμόδιων μηχανισμών.

Ο εν λόγω φορέας αναμένεται στις αρχές του νέου έτους.

Διαβάστε επίσης: Οι «ράμπο» με τα σπρέι κατά του παρεμπορίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here