Η Schroders Greencoat, ο εξειδικευμένος διαχειριστής υποδομών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής μετάβασης της Schroders Capital, ανακοινώνει την έναρξη του Schroders Capital Semi-Liquid Energy Transition Fund, της τελευταίας προσθήκης στην καινοτόμο σειρά αμοιβαίων κεφαλαίων της, η οποία ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για επενδυτικές λύσεις στον κλάδο της ενεργειακής μετάβασης.
Πρόκειται για την πιο πρόσφατη προσθήκη στην επεκτεινόμενη σειρά “semi – liquid” αμοιβαίων κεφαλαίων της Schroders Capital, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της πρόσβασης των επενδυτών τόσο σε λύσεις ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων που προσφέρουν νέες και διαφοροποιημένες ροές απόδοσης, όσο και σε επενδυτικές λύσεις από τον κλάδο της ενεργειακής μετάβασης.

Η “semi – liquid” δομή θα επιτρέψει στην Schroders Greencoat να επενδύσει σε αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία με μακροπρόθεσμη προοπτική, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη ευελιξία στους επενδυτές.

Αξιοποιώντας την εκτεταμένη τεχνογνωσία της Schroders Greencoat, η οποία εκτείνεται πάνω από μια δεκαετία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των υποδομών ενεργειακής μετάβασης, το ενεργά διαχειριζόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορία «Άρθρο 9», σύμφωνα με τον Κανονισμό Γνωστοποιήσεων Αειφορίας (SFDR), θα αναπτύξει επενδύσεις σε διάφορα περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση.

Η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της ενεργειακής μετάβασης και το fund θα πραγματοποιήσει επενδύσεις σε αιολικά πάρκα μεγάλης κλίμακας και ηλιακά πάρκα. Θα στοχεύσει επίσης επενδύσεις και σε άλλες υποδομές που υποστηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση, όπως οι τομείς του καθαρού υδρογόνου, της αποθήκευσης μπαταριών, της τηλεθέρμανσης, της υποδομής φόρτισης, των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και της δέσμευσης άνθρακα.

Το συγκεκριμένο Αμοιβαίο Κεφάλαιο θα τοποθετήσει στρατηγικά κεφάλαια σε διάφορες τεχνολογίες και στάδια έργων σε παγκόσμιο επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο Duncan Hale, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Schroders Greencoat, σχολίασε: «Η ενεργειακή μετάβαση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά επενδυτικά ζητήματα που επηρεάζουν τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών παγκοσμίως και, ως εκ τούτου, είναι μια συναρπαστική και ελκυστική στιγμή για πρόσβαση σε τέτοιου είδους επενδύσεις. Αυτό το Αμοιβαίο Κεφάλαιο υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να διευρύνουμε την πρόσβαση σε ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία και να δημιουργήσουμε θετικές αποδόσεις για τους πελάτες μας μέσω των άμεσων επενδύσεων σε υποδομές ενεργειακής μετάβασης.

«Η επίτευξη του net zero έως το 2050 απαιτεί σημαντικές αλλαγές και επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές. Αυτό προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία στους επενδυτές να επωφεληθούν από μια καινοτόμο δομή του Αμοιβαίου Κεφαλαίου που υποστηρίζει την ικανότητά τους να έχουν πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία ενεργειακής μετάβασης που μπορούν όχι μόνο να προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις, αλλά και να επωφεληθούν από ένα προφίλ κινδύνου που παρέχει ισχυρά χαρακτηριστικά διαφοροποίησης για τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών. Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε σε αυτή την εξέλιξη με με αυτή την Semi Liquid Energy Transition στρατηγική . Αξιοποιώντας το επιτυχημένο ιστορικό της Schroders Greencoat και τη δεκαετή εμπειρία της, είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να προσφέρουμε αξία στους επενδυτές μας, υποστηρίζοντας παράλληλα την επανάσταση της ενεργειακής μετάβασης».

Η έναρξη αυτή σηματοδοτεί το πρώτο Αμοιβαίο Κεφάλαιο υποδομών και το έκτο “semi – liquid” Αμοιβαίο Κεφάλαιο της Schroders Capital, διαφοροποιώντας περαιτέρω το ισχυρό χαρτοφυλάκιό μας σε ιδιωτικά κεφάλαια, επιχειρηματικά κεφάλαια, ακίνητα και επενδύσεις αντίκτυπου.

Με ΑΜΚ ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 30 Ιουνίου 2023, η σειρά “semi – liquid” προϊόντων της Schroders Capital παρέχει στους επενδυτές ποικίλες επενδυτικές ευκαιρίες και μια πορεία προς τη βιώσιμη, μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Τα αμοιβαία κεφάλαια αυτής της σειράς περιλαμβάνουν το Global Private Equity, το Circular Economy Private Plus, το Global Innovation Private Plus και το Global Real Estate Total Return, το οποίο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022.

Αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο προορίζεται μόνο για επαγγελματίες επενδυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ