Ο χειμώνας απειλεί να φέρει την πρώτη σοβαρή ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση που έχει υπάρξει εδώ και δεκαετίες. Ο Richard Nourse, Managing Partner στη Schroders Greencoat και η Karin Kaiser, Investment Manager στη Schroders Greencoat, Schroders εξηγούν πως, ενώ οι ηγέτες παλεύουν να βρουν πιθανές λύσεις, η δυναμική των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βρίσκεται στο προσκήνιο.

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει και οι ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν σχεδόν μηδενιστεί, η ενεργειακή ασφάλεια έχει μετατραπεί από μια θεωρητική έννοια πολιτικής, σε μια έννοια με πραγματικές επιπτώσεις στον εφοδιασμό ολόκληρης της Ευρώπης. Μετά την καταστροφή των αγωγών Nordstream, είναι σαφές περισσότερο από ποτέ ότι δε μπορεί να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό, έχει αυξήσει το ενδιαφέρον στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο ρόλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο μακροπρόθεσμο ενεργειακό μείγμα είναι βέβαιος, υποστηριζόμενος από ισχυρές θεμελιώδεις αρχές και πλαίσια πολιτικής. Ωστόσο, ο βαθμός στον οποίο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να καλύψουν την τρέχουσα ζήτηση, ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανά χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ