Όλοι μιλούν για τα υπερ-έσοδα αλλά ξεχνούν τα υπερ-έξοδα των ενεργειακών εταιρειών σχολίασε ο επικεφαλής του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των μετόχων…

O επικεφαλής του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων
  • “Είναι μια λέξη της μόδας τα “υπερκέρδη” των ενεργειακών εταιρειών. Έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν κάποια νούμερα, κάποιοι αριθμοί, οι οποίοι πιστεύουμε είχαν προκύψει από κάποιους γρήγορους και βιαστικούς υπολογισμούς, προκειμένου να εξαχθούν κάποια πρώτα συμπεράσματα.
  • Τα λεγόμενα “υπερ-έσοδα” αναφέρθηκαν, αλλά κατά σύμπτωση ξεχάστηκε να αφαιρεθούν τα υπερ-έξοδα της αντίστοιχης περιόδου. Δεν νομίζω ότι μιλάμε ούτε για “υπερκέρδη”, ούτε για “υπερ-έσοδα”, ούτε για τίποτα παρεμφερές.
  • Τα πράγματα είναι πολύ πιο μέτρια.
  • Κατά την άποψη τη δική μου, το να απομονώνουμε μία συγκεκριμένη περίοδο επιλεκτικά, 3 μήνες από τον έναν χρόνο και 3 μήνες από τον άλλον και να ξεχνάμε τα υπόλοιπα διαστήματα, παραμορφώνει την εικόνα.
  • Η εκτίμησή μας είναι ότι βλέποντας από το μέσο του 2021 που άρχισε να ανεβαίνει δραματικά η τιμή του φυσικού αερίου αλλά και κάνοντας μία όσο το δυνατόν πιο προσεχτική πρόβλεψη για μέχρι το τέλος του 2022, αυτή η ιστορία των “υπερεσόδων” δεν έχει καμία υπόσταση, γιατί όπως είπαμε πρέπει να αφαιρεθούν τα υπερέξοδα και οι επιστροφές ποσών στους καταναλωτές που έγιναν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται με διάφορους τρόπους.»  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here