Τα πρώτα στοιχεία του νέου κυβερνητικού σχεδίου για να μην αυξηθούν περαιτέρω τα κόκκινα δάνεια εξαιτίας των διαδοχικών αυξήσεων επιτοκίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει:

Ο Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Επιμήκυνση δανείου
– Μείωση δόσης κατά 40%50%
Πάγωμα επιτοκίου
– Ρύθμιση 5ετιας

Στόχος του σχεδίου είναι να βοηθηθούν τα οικονομικώς ευάλωτα νοικοκυριά, να συνεχίσουν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, παρά τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων που αποφασίζει η Φρανκφούρτη, για να φρενάρει τον πληθωρισμό.

  • Για να ενταχθεί ένα νοικοκυριό στο νέο σχήμα προστασίας πρέπει το ετήσιο εισόδημα να μην ξεπερνά τα 25.000€ (2.000 ευρώ το μήνα)

Ο Στ. Πέτσας τόνισε ότι είναι αναγκαία η στήριξη της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών και πρότεινε – όπως υπάρχει πίεση για αποπληρωμή στους δανειολήπτες – να υπάρχει «πίεση» και στα funds που έχουν στην κατοχή τους τα κόκκινα δάνεια, να εξυπηρετήσουν τον κόσμο με γενναίες ρυθμίσεις. 

Tην εκπόνηση του νέου σχεδίου προστασίας δανειοληπτών είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα.

  • «Η κυβέρνηση στο θέμα αυτό προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες σε πολίτες να σώσουν τα σπίτια τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μια μικρή εξαίρεση. Οι πολίτες ρυθμίζουν και πληρώνουν και οι περισσότεροι είναι συνεπείς».

Ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του και ότι κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευαισθησία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here