Ακόμη μία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank απαιτείται για να ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου για τη μείωση των κόκκινων δανείων της τράπεζας, που ανέρχονται σε περίπου 2,5 δισ. ευρώ (65% περίπου του χαρτοφυλακίου της).

 

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες  για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου συνολικά κατά 490 εκατ. ευρώ.

Το στρατηγικό σχέδιο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πρέπει να εγκριθεί από την ΤτΕ και θα αποτελέσει και αναπόσπαστο τμήμα του ενημερωτικού δελτίου για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου  που έλαβε την περασμένη Παρασκευή την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας και θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου 4μήνου του 2023.

Το σχέδιο για την εξυγίανση της τράπεζας από το δυσθεώρητο –σε σχέση με τον ισολογισμό της– ύψος των κόκκινων δανείων προβλέπει τη σταδιακή –εντός της προσεχούς 3ετίας– μείωση του δείκτη των NPEs στο μισό περίπου μέσω πωλήσεων και μιας επιθετικότερης διαχείρισης σε συνδυασμό με την αύξηση του ενήμερου χαρτοφυλακίου της τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου της Attica Bank Ελένης Βρεττού στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης

  • «η εξυγίανση θα πρέπει να έχει οριστικό χαρακτήρα και να οδηγήσει στην πλήρη αποαναγνώριση των προβληματικών δανείων από τον ισολογισμό της τράπεζας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here