Έξι μόλις λεπτά χρειάστηκε το στέλεχος ελβετικής τράπεζας που κατηγορείται για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων της Siemens» και των υποβρυχίων για να αποδράσει και πλέον να μπει ξανά στη λίστα των καταζητούμενων της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σχεδιασμό της φυγής του ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Όσβαλντ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο γιατί έπρεπε να εξαφανιστεί, αλλά γιατί έπρεπε να είναι απόλυτα ψύχραιμος ώστε να ξεγελάσει αστυνομικούς, αλλά και γείτονες ότι δεν συμβαίνει τίποτα και όλα κυλούν όπως μία φυσιολογική καθημερινή ημέρα.

Ετσι μετά το δικαστήριο, έφτασε συνοδεία αστυνομικών στο σπίτι του και ακολούθησε το καθημερινό του πρόγραμμα. Βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος στου Ζωγράφου για να γυμναστεί, συγκεκριμένα να κάνει στατικό ποδήλατο. Με αυτόν τον τρόπο έδειχνε πως όλα κυλούν φυσιολογικά, ενώ την ίδια ώρα τσέκαρε αν τον παρακολουθούν, να μην κινήσει υποψίες και να αποπροσανατολίσει τις διωκτικές αρχές, στην περίπτωση που τον είχαν υπό επιτήρηση.

Οι κινήσεις της φυγής του ήταν τόσο μελετημένες που ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ άφησε ακόμα και την πόρτα του σπιτιού ανοικτή για να μην χάσει χρόνο και να σπεύσει να εξαφανιστεί.

Τώρα οι Αρχές αναζητούν τα ίχνη του εντός της Αττικής, αφού θεωρούν πως έχει βρει κάπου προσωρινό καταφύγιο και ότι ο σχεδιασμός του είναι να διαφύγει στο εξωτερικό.

Στην αστυνομία τώρα προσπαθούν να εντοπίσουν τους ανθρώπους που βοήθησαν τον Οσβαλντ να το σκάσει. Ερευνούν τις επαφές του το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ αναμένεται να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εξετάσουν τις πιο πρόσφατες επικοινωνίες του, ανταλλαγή μηνυμάτων SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here