Όλες οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά ιδιωτικής ασφάλισης τίθενται επί τάπητος στο 15th InsuranceConference, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του στις 9 Ιουνίου 2022, με γενικό τίτλο «Μια νέα εποχή για την ασφαλιστική αγορά».

Το συνέδριο διοργανώνεται από την ethosEVENTS, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr και διεξάγεταιυβριδικά στο ξενοδοχείο Divani Caravel και με παράλληλη ζωντανή μετάδοση μέσα από το LiveOn Expo Complex, το σύγχρονο τρισδιάστατο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο της LiveOn.

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος ΔΣ, ΕΑΕΕ & Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife FFH, τονίζοντας ότι το 15th Insurance Conference αποτελεί ένα σημαντικό κόμβο επικοινωνίας μεταξύ των εκπροσώπων της ασφαλιστικής αγοράς και με την πολιτεία.

“Το γεγονός ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι είναι εδώ, δείχνει ότι τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας έχουν μεγάλη σημασία.

Χθες, ο πρωθυπουργός μίλησε για το δημογραφικό αναλύοντας θέματα που αναδεικνύουμε και εμείς.

Σε αυτήν την Ελλάδα που γερνάει, το 37% δουλεύει μόνο, πως θα σταθεί το αναδιανεμητικό σύστημα με τέτοια νούμερα; Χρειάζεται να επιταχύνουμε τις προσπάθειες. Δεν βοηθά το να έχουμε παράλογη φορολογία στα ομαδικά συμβόλαια.

Είδαμε να καίγονται σπίτια στη Βούλα. Το ζήτημα των καταστροφικών κινδύνων δεν είναι κάτι καινούργιο.

Το άρθρο 23 του επίμαχου νόμου που εν τελεί απεσύρθη, εισήγαγε την υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση περιουσίας. Ευτυχώς η κυβέρνηση το απέσυρε, επείγει όμως να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να το φτιάξουμε σωστά για όλους τους ανθρώπους.

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη σημασία, αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι με μικρά φορολογικά κίνητρα, μικρού κόστους, θα ασφαλίζεται ο Έλληνας.

Η αγορά διαθέτει έμπειρα στελέχη, πρέπει τα σχέδια να γίνουν πράξη” τόνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here