Στα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης στέκεται η SAP, τονίζοντας πως έχει έρθει η ώρα για μια ευρωπαϊκή στρατηγική.

Όπως τονίζει η SAP σε ανακοίνωσή της, η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), όρος που χρησιμοποιείται συνολικά για συστήματα που μιμούνται/ αντιγράφουν την ανθρώπινη νοημοσύνη, διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες.  Συγκεκριμένα, η Τεχνητή Νοημοσύνη παρέχει τη δυνατότητα για καινοτομία, αυξάνει την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων και επιτρέπει την οικονομική ανάπτυξη.  Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση όλων των κοινωνικών προκλήσεων.

Κατά την SAP, στην Ευρώπη υπάρχουν ευκαιρίες, για την εφαρμογή τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης  και την ανάπτυξη «έξυπνων εταιρειών», ιδιαιτέρως στην b2b αγορά. Η SAP θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα για μια ευρωπαϊκή στρατηγική  και ανακοίνωσε πρόσφατα το όραμά της, υποστηρίζοντας τις παρακάτω θέσεις:

Αποδοχή μέσα από το διάλογο

Στόχος είναι μια ανοιχτή συζήτηση αναφορικά με τις ανησυχίες που προκύπτουν από την χρήση τηςτεχνητής νοημοσύνης, καθώς και ο καθορισμός μέτρων που θα συμβάλλουν στην άμβλυνση τους. Η συγκεκριμένη ολιστική προσέγγιση είναι απαραίτητη κατά την SAP, ώστε να γίνει αποδεκτή η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Εκπαίδευση εργατικού δυναμικού

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην αγορά, σύμφωνα με την SAP, η οποία εκτιμά ότι πολλές δουλειές αναμένεται να αλλάξουν ή – σε ακραίες περιπτώσεις- να αντικατασταθούν από μηχανές. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία Gartner, όλο και περισσότερες δουλειές θα προκύψουν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ άνθρωποι και μηχανές αναμένεται να συνεργάζονται στο μέλλον ολοένα και περισσότερο. Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά την Τεχνητή Νοημοσύνη και να μην χρειάζεται να την ανταγωνίζονται, επισημαίνει η SAP.

Περισσότερη έρευνα και καινοτομία

Η Ευρώπη χρειάζεται ομάδες έρευνας και καινοτομίας σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, και γι’ αυτόν τον λόγο Πανεπιστήμια, εταιρίες και κυβερνήσεις θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους προς αυτήν την κατεύθυνση. Αρκετά υποσχόμενα προγράμματα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε διαφορετικά Ευρωπαϊκά Ερευνητικά κέντρα, τα οποία, ωστόσο, πρέπει σύμφωνα με την SAP να αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική και καλύτερη οργάνωση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναπροσαρμογή νόμων και κανονισμών

Η SAP θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητη η θέσπιση συγκεκριμένων νόμων για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις η υφιστάμενη νομοθεσία πρέπει να αναπροσαρμοστεί ώστε να  περικλείει και ζητήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Καθιστώντας διαθέσιμα τα δεδομένα για την εκπαίδευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Όσο περισσότερα δεδομένα υπάρχουν διαθέσιμα για την εκπαίδευση στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, τόσο περισσότερο θα βελτιώνεται. Όπως επισημαίνει η SAP, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες θα δημιουργήσουν από κοινού τεράστια ποσότητα πολύτιμων δεδομένων, τα οποία θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για χρήση στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Κώδικας συμπεριφοράς για τις επιχείρησεις

Η βιομηχανία θα πρέπει να βοηθήσει στην εξάλειψη των όποιων ανησυχιών υπάρχουν, αναφορικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η SAP θεωρεί απαραίτητη την δημιουργία ενός ειδικού κώδικα διαχείρισης της  Τεχνητής Νοημοσύνης στις επιχειρήσεις. Αυτός ο κώδικας  οφείλει να εξασφαλίζει ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας  θα εναρμονίζεται με τις Ευρωπαϊκές αξίες και τα ηθικά και νομικά πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υιοθέτηση Τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης από το ΜΜΕ

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Η ευρεία και ταχεία υιοθέτηση τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης από τις ΜΜΕ πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων. Οι συγκεκριμένες εταιρείες συχνά δεν διαθέτουν τα απαραίτητα οικονομικά μέσα και την τεχνογνωσία για τηνεπιτυχημένηεφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη , τα big data και το Internet of Things. Σε αυτήν την περίπτωση, μία πιθανή λύση θα ήταν η επιχορήγηση τους, τονίζει η SAP.

Πρωτοπόρος, ο δημόσιος τομέας

Οι δημόσιοι οργανισμοί θα πρέπει να είναι από τους πρώτους που θα υιοθετήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη και θα την χρησιμοποιήσουν για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους. Όπως εκτιμά η SAP, με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες θα ενημερωθούν για τα απτά πλεονεκτήματα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ισότιμοι όροι ανταγωνισμού για τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις

Η συνεχής ανάπτυξη της αγοράς στον τομέα των προϊόντων και υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης, παγκοσμίως, παρέχει σημαντικές ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Ωστόσο, η SAP τονίζει πως παρακολουθούμε μία αύξηση του ψηφιακού προστατευτισμού σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως συμπληρώνει, μια ευρωπαϊκή στρατηγική Τεχνητής Νοημοσύνης θα συνεισφέρει στην ύπαρξη ισότιμων όρων ανταγωνισμού για τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και θα διευκολύνει την ελεύθερη πρόσβαση σε αναδυόμενες αγορές.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here