Με 20 χρόνια εμπειρίας στην Netflix Inc ο ομογενής Ted Sarandos λαμβάνει επίσημα τα ηνία του κολοσσού του streaming, καθώς προήχθη στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου.

Ο Sarandos που κατάγεται από το νησί της Σάμου και μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη υπεύθυνου περιεχομένου της εταιρείας, προδιαγράφεται για να διαδεχτεί τον ιδρυτή της, τον Ριντ Χάστινγκς.

Η προαγωγή αυτή έγινε σε μια περίοδο που η Netflix εκτιμά ότι θα καταγραφεί επιβράδυνση της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών της την περίοδο της πανδημίας COVID-19, σε ποσοστό μεγαλύτερο από την εκτίμηση της εφημερίδας “The Wall Street Journal” για το τρίτο τρίμηνο του 2020, με συνέπεια τη μείωση της τιμής των μετοχών της κατά 9,5%.

Ο Σαράντος θα εξακολουθήσει να έχει ηγετικό ρόλο στο χειρισμό ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο των εκπομπών και ταινιών της Netflix.

Σε μία ανάρτησή του ο Χάστινγκς δήλωσε ότι “δεν σχεδιάζει να απομακρυνθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μείνω στη Netflix για την επόμενη δεκαετία,” έγραψε ο Χάστινγκς.

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιο της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 5,3 εκατομμύρια συνδρομητές.

Γεννήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Είναι το 4 από τα 5 παιδιά της οικογένειας Σαράντου και ο παππούς του μετανάστευσε στις ΗΠΑ όταν ήταν μικρός. Το επίθετο της οικογένειας ήταν αρχικώς, Καριωτάκη, ωστόσο το άλλαξαν σε Σαράντου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here