Δημήτρης Μαλλάς

Ελάχιστες είναι πλέον οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά της SingularLogic από τη Liknoss με τα χρονικά περιθώρια να έχουν στενέψει εξαιρετικά.

Η προθεσμία αποκλειστικής διαπραγμάτευσης με τη Liknoss, η οποία ελέγχεται από τον εφοπλιστή Θεόφιλο Πριόβολο, λήγει τελικώς σήμερα και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η πλευρά του υποψήφιου αγοραστή δείχνει πολύ προβληματισμένη, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες δεν έχουν ακόμη καταλήξει στο τι προτίθενται να κάνουν με το απαραίτητο «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων της SingularLogic.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι τα στοιχεία που προέκυψαν από το due diligence ήταν αρκετά δυσμενέστερα από αυτά που παρουσιάστηκαν στον υποψήφιο επενδυτή τον Ιούλιο και στα οποία βασίστηκε η αρχική του πρόταση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές, να μειώνεται περαιτέρω η αξία της προς εξαγορά εταιρείας, άρα και το ύψος του τιμήματος, όπως και να απαιτείται μεγαλύτερο «κούρεμα» των δανείων που ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, εφόσον προχωρήσει η εξαγορά, θα χρειαστούν επενδύσεις περισσότερων κεφαλαίων για να επανέλθει η SingularLogic, κάτι που είναι διατεθειμένη να κάνει η πλευρά της Liknoss. Το ζήτημα, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές, είναι πως οι τράπεζες έχουν εξαντλήσει το χρόνο χωρίς να δώσουν οριστική λύση στο ζήτημα και με τα υπάρχοντα δεδομένα η απόσυρση του ενδιαφέροντος του υποψήφιου επενδυτή (πιθανότατα με τη λήξη της σημερινής προθεσμίας) θεωρείται σίγουρη.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι αν δεν προχωρήσει η εξαγορά της SingularLogic από τη Liknoss, κάτι τέτοιο θα αποθάρρυνε επενδυτές που θέλουν να κάνουν κινήσεις στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τις «αμαρτίες» του παρελθόντος.

Σε περίπτωση που ναυαγήσει το σενάριο της πώλησης στη Liknoss, το μέλλον της SingularLogic, η οποία, ως γνωστόν, έχει την ευθύνη της υποστήριξης των εκλογικών διαδικασιών, μοιάζει αρκετά δυσοίωνο με την εταιρεία να είναι αρκετά πιθανό να εισέλθει σε διαδικασία, είτε ρευστοποίησης, είτε εξυγίανσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here