Με το βραβείο «Greek Shipping Newsmaker of the Year» τιμήθηκε ο Μιχάλης Σακέλλης, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), στα φετινά βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020.

Σύμφωνα με τον ΣΕΕΝ, η εξαιρετικά τιμητική αυτή διάκριση, η οποία έρχεται στα 100 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου, αποτελεί το μοναδικό βραβείο που αποφασίζεται από τους ίδιους τους συντάκτες της Lloyd’s List κι απονεμήθηκε στον κ. Σακέλλη, αναγνωρίζοντας τον κεντρικό ρόλο που διαδραμάτισε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 στις προσπάθειες να κρατηθεί η ελληνική ακτοπλοΐα ζωντανή, παρά το πλήγμα που εδέχθη από την πανδημία Covid 19.

Αποδεχόμενος το βραβείο, ο κ. Σακέλλης ευχαρίστησε τη Lloyd’s List που τον επέλεξε. Όπως είπε, «είναι μεγάλη τιμή για εμένα και μία πολύ σημαντική στιγμή της επαγγελματικής, αλλά και προσωπικής μου ζωής.

Ο ΣΕΕΝ, του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος, κατάφερε κατά τη διάρκεια του 2020 να προσφέρει εξαιρετικά χρήσιμες υπηρεσίες και να αντιμετωπίσει την κρίση λόγω της πανδημίας, παρά τα σοβαρά προβλήματα που έπρεπε να αντιπαρέλθει. Ως αποτέλεσμα, τα πλοία μας προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες όλη τη χρονιά. Καταφέραμε επίσης να αναδείξουμε τη σημασία των ακτοπλοϊκών μας υπηρεσιών, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την προστασία των εθνικών, αλλά κι ευρωπαϊκών μας συμφερόντων, ενώ είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος μας εντάσσεται σε διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα.

Δείτε επίσηςAttica Group: Εταιρεία της χρονιάς από τη Lloyd’s List

Οφείλω να πω ότι δεν θα είχα καταφέρει τίποτα από όλα αυτά χωρίς τη συνεργασία των μελών του Συνδέσμου, στους οποίους αυτό το βραβείο πραγματικά ανήκει και στους οποίους θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και τις προσπάθειές τους να επιλύουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Για τον ίδιο λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω τα υπουργεία Ναυτιλίας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας για την υποστήριξή τους. Υποστήριξη, η οποία θα πρέπει να ενισχυθεί το 2021, χρονιά η οποία αναμένεται να είναι η πιο κρίσιμη χρονιά, τουλάχιστον από το 1970, όταν ασχολήθηκα πρώτη φορά με τη ναυτιλία».

Διαβάστε επίσης: Δύο βραβεία για την Attica Group στα Greek Hospitality Awards 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here