Μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών οι εύπορες οικογένειες ανά τον κόσμο εντοπίζουν και αγοράζουν με… φρενήρεις ρυθμούς “μικρούς θησαυρούς”. Από έργα τέχνης μέχρι κοσμήματα και τσάντες Hermes, luxury προϊόντα μεγάλων brands τίθενται σε ηλεκτρονικό “σφυρί”, σε μια προσπάθεια των οίκων δημοπρασιών να αυξήσουν τα κέρδη από τις πωλήσεις τους.

Ο Christie’s έχει λανσάρει την Luxury Week, μία «παρατεταμένη εβδομάδα» πολυτελών δημοπρασιών για να ανταποκριθεί στην τεράστια φετινή ζήτηση, μεταδίδει το Bloomberg.

«Υπάρχει αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων κατά 200% μόνο για το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο», αναφέρει χαρακτηριστικά η επικεφαλής του τμήματος διαδικτυακών δημοπρασιών κοσμημάτων του οίκου, Κάρολαϊν Ερβιν.

Kι ενώ πέρυσι με 4 online δημοπρασίες, ο οίκος είχε πωλήσεις $9,5 εκατ. φέτος με 12 παρόμοιες δημοπρασίες, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε $40 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 322%.

Ο Sotheby’s θα πραγματοποιήσει το «Festival of Wonder», το οποίο έχει τετραπλασιάσει τον όγκο πωλήσεών σε σχέση με πέρυσι, και πενταπλασιάσει τον συνολικό του όγκο πωλήσεων στα $150,5 εκατομμύρια. Απ΄αυτά, τα $79,7 εκατομμύρια έχουν γίνει μέσω διαδικτύου και οι αγοραστές επέλεξαν κοσμήματα. Επίσης, $41,95 εκατομμύρια αφορούν ρολόγια.

Η 1stDibs, online πλατφόρμα δημοπρασιών πολυτελών επίπλων, τέχνης και κοσμημάτων,είδε να αυξάνονται οι πωλήσεις της κατά 30%, τους τελευταίους 10 μήνες της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Nτέιβιντ Ρόσενμπλατ, CEO της 1stDibs, στη διάρκεια του lockdown «παρατηρήσαμε υιοθέτηση των διαδικτυακών πρακτικών μέσα σε 10 μήνες, όταν υπολογίζαμε πως κάτι τέτοιο θα έπαιρνε αρχικά περίπου μια δεκαετία». Σύμφωνα με την Ερβιν, οι πωλήσεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνουν συνήθως αγαθά για τα οποία πρέπει να γίνει μεγάλη έρευνα αγοράς. Πρόκειται για πολυτελή αγαθά γνωστά στην αγορά. 

Στον οίκο Christie’s οι αγοραστές μπορούν να αγοράσουν μία τσάντα Hermès “Himalaya” crocodile Birkin με λευκόχρυσο και διαμάντια, η οποία εκτιμάται μεταξύ $200.000 και $250.000, ή (και) ένα χρονογράφο Patek Philippe με ροζ χρυσό 18 καρατίων, έτος κατασκευής 1950, αξίας $400.000 με $600.000.

Στo Sotheby’s, κάποιος μπορεί να αγοράσει δαχτυλίδι με διαμάντια 5 καρατίων, περιβαλλόμενα από διαμάντια 0,8 καρατίων πάνω σε πλατίνα για $150.000 με $200.000. Αντί της τσάντας που προσφέρει ο αντίπαλος οίκος Christie’s, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν μία μικρότερη βερσιόν της ίδιας τσάντας για $260.000 με $300.000.

Η online πλατφόρμα 1stDibs έχει ακόμη πιο ακριβά αγαθά. Ενα περιδέραιο με κίτρινα διαμάντια, περιβαλλόμενα από 47 διαμάντια διαφορετικών καρατίων κυμαίνεται στα $2,35 εκατομμύρια. Ενα προστατευτικού τζακιού από τη Βικτωριανή εποχή, διακοσμημένο με ταριχευμένα κολιμπρί πωλείται για… $365.000.

Διαβάστε ακόμα:

Mονακό, Άσπεν, Προβηγκία: Ποιοι όμιλοι “κρύβονται” πίσω από τα lux καταλύματα που λατρεύει η ελίτ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here