Γράφει η «ξενοδόχος»

Restart και στο ελληνικό καλοκαίρι πραγματοποιεί η ιρλανδική low cost αεροπορική Ryanair, η οποία ετοιμάζεται να ανακοινώσει σήμερα το πρόγραμμα της για την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά με τιμές που ξεκινούν ακόμη και από …10 ευρώ για την απλή μετάβαση.

Από χθές, η εταιρεία πραγματοποιεί πάνω από 1.000 πτήσεις σε ευρωπαϊκούς προορισμούς σε 200 ευρωπαϊκά αεροδρόμια με στόχο, όπως αναφέρουν οι επιτελείς της «να κανει τον ευρωπαϊκό τουρισμό να κινηθεί ξανά».

Η low cost αεροπορική έχει επαναφέρει σχεδόν το 90% των συνδέσεων του προγράμματος προ κορωνοϊού, ωστόσο με πολύ λιγότερες συχνότητες στα δρομολόγια της και τις χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων για πρώτη φορά στην ιστορία της το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου.

  • Συνολικά, σύμφωνα με την εταιρεία, η επαναφορά του προγράμματος (προορισμοί και συχνότητες) είναι στο 40% έναντι του αρχικού προγραμματισμού, ποσοστό για το οποίο πάντως θα υπάρχει ευελιξία δεδομένου του ρευστού σκηνικού που έχει διαμορφώσει η πανδημία αυτή την στιγμή σε όλη την Ευρώπη.

Αλλαγή συνθηκών έχει διαμορφώσει η πανδημία και στην τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών:

  • Ενδεικτικά από Αθήνα, οι φθηνότερες τιμές για τη low cost αεροπορική προσφέρονται για το δρομολόγιο Αθήνα- Βιέννη ή Αθήνα- Μιλάνο με τα εισιτήρια για μέσα στον Ιούλιο να ξεκινούν από …10 ευρώ, τιμή η οποία ισχύει αυτή την στιγμή ακόμη και στο δρομολόγιο Αθήνα- Σαντορίνη για συγκεκριμένες ημέρες του Ιουλίου (π.χ. Τρίτη 21/7  και 21/8)!

Συνολικά η Ryanair είχε περί τις 250 πτήσεις σε ημερήσια βάση τις τελευταίες 10 ημέρες του Ιουνίου και αναμένει μέσα στον Ιούλιο να μεταφέρει κοντά στα 4,5 εκατ. επιβάτες με τους προορισμούς της Μεσογείου να βρίσκονται στην πρώτη «γραμμή».

Για τον Αύγουστο, οι εκτιμήσεις της αεροπορικής παραπέμπουν σε μία επιβατική κίνηση της τάξεως των 5,5- 6 εκατ. επιβατών στο ευρωπαϊκό της δίκτυο. Για την πληρότητα των πτήσεων, οι προσδοκίες για το μήνα Ιούλιο κάνουν λόγο για ένα ποσοστό κοντά στο 70%. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here