Ο Mikhail Mishustin, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας ανακοίνωσε εχθές ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αναγνωρίσει τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία ως ιδιοκτησία και οι ιδιοκτήτες κρυπτονομισμάτων θα μπορούν να διεκδικήσουν και να προστατεύσουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους στα ρωσικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με το επίσημο αντίγραφο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου, ο Mishustin ανέφερε ότι, λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ρυθμίσει την αγορά κρυπτογράφησης με πολιτισμένο τρόπο. Ο πρωθυπουργός  περιέγραψε επίσης ένα σχέδιο για την εισαγωγή ορισμένων αλλαγών στον φορολογικό κώδικα της Ρωσίας για την προστασία των κατόχων κρυπτογράφησης.

Ο Mishustin έχει υπόβαθρο στα οικονομικά, είχε προηγουμένως υπηρετήσει ως Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φορολογίας για περισσότερα από 10 χρόνια και ανέλαβε το γραφείο του Πρωθυπουργού τον Ιανουάριο του 2020. Είπε ότι τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία είναι σχετικά νέα στην αγορά και η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κανονιστική ρύθμιση πλαισίου για την προστασία των δικαιωμάτων των κατόχων κρυπτογράφησης.

  • «Το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα αυξάνεται συνεχώς και η κυβέρνηση σχεδιάζει να κατευθύνει την ανάπτυξη αυτής της αγοράς με πολιτισμένο τρόπο, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες τέτοιων περιουσιακών στοιχείων να μπορούν να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα ενδιαφέροντά τους και η δημιουργία σκιωδών σχεδίων ήταν δύσκολη», δήλωσε ο αξιωματούχος καταστάσεις μεταγραφής.

Αναγνώριση ως ιδιοκτησία

Η Ρωσία αγωνίζεται με ένα σαφές κανονιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα, παρά την έγκριση του νόμου για τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία νωρίτερα αυτού του έτους.

Η χώρα δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει την θέση της για τη μεταχείριση των κρυπτονομισμάτων. Το Finance Magnates ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα σχετικά με δήλωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα κατά της υποαναφοράς ψηφιακών στοιχείων. Η χώρα στοχεύει να αλλάξει το αβέβαιο περιβάλλον σχετικά με τα κρυπτονομίσματα.

«Θα κάνουμε ορισμένες αλλαγές στον Κώδικα Φορολογίας. Τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία θα αναγνωρίζονται ως ιδιοκτησία και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να βασίζονται στη νομική προστασία σε περίπτωση αδικίας, καθώς και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους στο δικαστήριο », πρόσθεσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Βαγγέλης ΤΣΑΠΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here