Επίσκεψη εργασίας στις Η.Π.Α. πραγματοποιούν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, μαζί με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρήστο Δήμα.


Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης που θα διαρκέσει μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, ο κ. Φραγκογιάννης είχε σειρά συναντήσεων με ακαδημαϊκούς του Harvard και του ΜΙΤ,  με επιστήμονες που πρωτοστατούν σε πρωτοποριακές εφευρέσεις της τεχνολογίας στους τομείς της υγείας, της ναυτιλίας, της ρομποτικής, της μηχανικής.

Ο κ. Φραγκογιάννης είχε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων με τον  υπεύθυνο μεταφοράς τεχνολογίας του Χάρβαρντ για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η έρευνα για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στη Βοστώνη.

Με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρεται στην «ενδιαφέρουσα συζήτηση» που είχε

  • «με τα ιδρυτικά στελέχη του Hellenic Institute of Advanced Studies Ε. Καξίρα και Π. Κουμουτσάκο του Harvard και  Δημήτρη Μπερτσιμά και Μιχάλη Τριανταφύλλου του ΜΙΤ για το πρόγραμμα Hellenic Robotics Initiative» ,

ενώ

  • «με τον Καθηγητή Πληροφορικής  Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, μελετούμε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και δυνατότητες ανάπτυξής τους στην Ελλάδα» .

Και προσθέτει:

  • «Στο Harvard Smith Campus Center συζητήσαμε με τον CTO και αρχιτέκτονα του ισραηλινού τεχνολογικού θαύματος Isaac Kohlberg τρόπους διασύνδεσης των πανεπιστημίων με την αγορά και μετατροπής στην πράξη της έρευνας σε καινοτομία».

Όπως επίσης: «Ξεναγηθήκαμε στο @Makerspaces_com @harvardphysics, κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο αυτοκατευθυνόμενης μάθησης και ανοιχτής συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη αντίστοιχων δομών στην Ελλάδα, σε επίπεδο περιφερειών, για την προώθηση της ρομποτικής, του 3d printing, της καινοτομίας στην κοινωνία».

Παράλληλα τονίζει:

  • «Ακούσαμε από τον ιδρυτή της εταιρίας αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων – η οποία φιλοξενείται στο Cambridge Innovation Center – @tiledb Σταύρο Παπαδόπουλο, τι θα τον έκανε να μεταφέρει τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here