• Το παραδέχομαι – δεν θα μπορούσα να μην αισθανθώ δικαιωμένος”, δήλωσε ο Carlo Alberto Carnevale Maffe, καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου.
      Και οι Γερμανοί κάνουν λάθη…
H δημοσιονομική κρίση της Γερμανίας επιδεινώθηκε, όταν το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να επιβάλλει έκτακτο «πάγωμα» των δημοσίων δαπανών μετά από την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.
Η μαζική έξοδος της βιομηχανίας βλάπτει τόσο τη χώρα όσο και την κοινωνία μας», ανέφερε σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Το πρόβλημα με τη χρήση των ειδικών κονδυλίων, πάντως, δεν περιορίζεται μόνο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
  • Τα κρατίδια του Βερολίνου, της Βρέμης, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του Σάαρλαντ και του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν έχουν πολλές φορές χρησιμοποιήσει ειδικά κονδύλια εκτός του τακτικού τους προϋπολογισμού για την χρηματοδότηση επενδύσεων σε υποδομές ή επιδοτήσεις για την ενεργειακή μετάβαση.

Εάν αυτά τα κονδύλια χαρακτηριστούν παράνομα, τα κρατίδια αυτά θα μπορούσαν να εντείνουν τα πολιτικά προβλήματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

  • Δικαιολογημένο θα ήταν ένα αίσθημα χαιρεκακίας από την Τζόρτζια Μελόνι αυτήν την εβδομάδα αναφέρει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, καθώς η Ιταλίδα πρωθυπουργός παρακολουθεί τη δημοσιονομική πανωλεθρία της Γερμανίας.
  Μια σειρά από δημοσιονομικές νίκες για τη Ρώμη συνέπεσε με μια κρίση που συγκλόνισε τον κυβερνητικό συνασπισμό του καγκελάριου Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο έπειτα από μια ολέθρια δικαστική απόφαση που έθεσε εν αμφιβόλω τα σχέδια χρηματοδότησης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.
Οι Ιταλοί που έχουν κουραστεί από τις γερμανικές υποδείξεις περί δημοσιονομικής σύνεσης μπορούν να αισθανθούν την ειρωνεία, αν και η διπλωματία επικράτησε κατά την επίσκεψη της  Τζορτζια Μελόνι στη Γερμανία (χθες Τετάρτη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ