Η διοίκηση του ΟΠΑΠ παρουσίασε στους αναλυτές και τους διαχειριστές κεφαλαίων, τα αποτελέσματα του δύσκολου τρίτου τριμήνου και φυσικά τις προοπτικές για τη φετινή χρονιά.

Φέτος, στον ισολογισμό θα υπάρξει και ειδικό κονδύλι με πρόβλεψη για το αμφιλεγόμενο πρόστιμο των 24 εκατ. Ευρώ που επιβλήθηκε στον ΟΠΑΠ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την υπόθεση των δύο θυγατρικών του εταιρειών TORA Wallet και TORA Direct.

Οι δύο εταιρείες είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό γιατί δεν παρέχουν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών γενικά στην αγορά (ενώ έχουν σχετική άδεια), αλλά μόνο μέσω του δικτύου των συνεργαζόμενων πρακτορείων του ΟΠΑΠ.

 

Ο Οργανισμός έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ακυρώσει το πρόστιμο, καταβάλλοντας το ήμισυ του ποσού, με βασικό επιχείρημα ότι

  • πρώτον η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν ήταν ομόφωνη,
  • δεύτερον δεν σχετίζεται με την κύρια δραστηριότητα της εταιρείας στην αγορά των τυχερών παιγνίων, αλλά αφορά στις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών και πώλησης προπληρωμένων καρτών που παρέχουν τα πρακτορεία.

Επίσης ο ΟΠΑΠ επισημαίνει ότι η κρίση της πλειοψηφίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι σε ευθεία αντίθεση με προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ αρ. 430/2009), καθώς και με δεκάδες τελεσίδικες αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων…

Σε κάθε περίπτωση οι μέτοχοι έχουν 24 εκατομμύρια λόγους να περιμένουν την τελική έκβαση της υπόθεσης που προφανώς επηρεάζει τις μερισματικές αποδόσεις του ΟΠΑΠ…

Στο ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο του ΟΠΑΠ, που θα συνεχίσει να παράγει ισχυρές αποδόσεις για τους μετόχους, ανταποκρινόμενο στις δεσμεύσεις της εταιρείας στους τομείς της βιωσιμότητας και της κοινωνικής υπευθυνότητας εστιάζει η διοίκηση του ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του εννεαμήνου 2023.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas,

O CEO του ΟΠΑΠ Jan Karras
  • «ο ΟΠΑΠ σημείωσε υγιείς επιδόσεις το γ’ τρίμηνο, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των online δραστηριοτήτων, παρά τα μη ευνοϊκά συγκρίσιμα μεγέθη σε ετήσια βάση και εξελίξεις που επηρέασαν τα έσοδα της εταιρείας».

Μάλιστα, σημειώνεται πως, παρά την πρόσφατη ασυνήθιστη μεταβλητότητα στην αγορά αθλητικού στοιχηματισμού σε διεθνές επίπεδο σε συνδυασμό με την επίδραση εγχώριων έκτακτων γεγονότων, η εταιρεία εκτιμά επαναλαμβανόμενα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) στο εύρος των 720-740 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) εννεαμήνου 2023 διαμορφώθηκαν στο 1.506,5 εκατ. έναντι 1.398,1 εκατ. το εννεάμηνο 2022, αυξημένα κατά 7,8% σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα της ισχυρής ανάπτυξης στην επίγεια δραστηριότητα και της δυναμικής επίδοσης στο Online

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ