Ξάφνιασε ακόμη και τους πιο πληροφορημένους η ανακοίνωση της ΤΙΤΑΝ, με την επίσπευση της νέας δημόσιας πρότασης για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο των Βρυξελλών, στο Euronext.

Παράγοντες, οι οποίοι μιλούν με ανθρώπους της διοίκησης ήταν απόλυτα βέβαιοι ότι πρόθεση ήταν η μεταφορά της έδρας να έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, άντε αρχές χειμώνα του 2019 αλλά για τόσο νωρίς, όχι.

Εκτιμώ, πως το κλειδί μπορεί να βρίσκεται στην δήλωση του Τάκη Αράπογλου, Προέδρου του ΔΣ του Ομίλου, πως το 87% των κατόχων των κοινών μετοχών και το 92% από τους κατόχους των προνομιούχων είχε αποδεχτεί την προηγούμενη-ανεπιτυχή- πρόταση και μοιράζεται το όραμα για την περαιτέρω διεθνή ανάπτυξη του Ομίλου.
Να υποθέσω, πως κυρίως αμερικανικά funds (το σχεδόν 55% του τζίρου πραγματοποιείται στην αμερικανική αγορά) προέτρεψαν την διοίκηση να προχωρήσει στην επίσπευση της νέας πρότασης, το γιατί θα το μάθουμε εάν και εφόσον προχωρήσει επιτυχώς η διαδικασία.

Άραγε ο ξένος παράγων, τα μεγάλα funds, βιάζονται να μεταφερθεί χρηματιστηριακά η ΤΙΤΑΝ πριν τις εκλογές της 26 Μαΐου, δύσκολο, καθώς χρονικά δεν προλαβαίνει.
Επίσης χαμηλώνει το κριτήριο/όριο της αποδοχής της νέας δημόσιας πρότασης στο 75% (άραγε η διοίκηση επιφυλάσσεται για το αν συγκεκριμένα μεγάλα funds πιθανότατα να μην την αποδεχθούν ; ) προς τι αυτό το sconto και τι γίνεται στην περίπτωση που ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 10% αρνηθεί;

Και τελευταίο, το ταξίδι αστραπή του Τάκη Κανελλόπουλου στην Νέα Υόρκη, την προηγούμενη εβδομάδα, είχε κάποια σχέση ή όχι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here