Αξιόπιστοι κύκλοι της διοίκησης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ μας διαβεβαίωσαν ότι έχουμε αναστολή και όχι ακύρωση του σχεδίου για τη μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό.
Η ανεπιτυχής δημόσια πρόταση ανταλλαγής των μετοχών της Α.Ε Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, έναντι νέων μετοχών της Titan Cement International μπορεί να πήγε αρκετά πίσω και χρονικά και λειτουργικά τη μετατροπή της TCI στη νέα μητρική του ομίλου και στη συνέχεια μέσω της εισαγωγής των μετοχών στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών και την παράλληλη διαπραγμάτευση στις αγορές του Παρισιού και των Αθηνών ωστόσο παραμένει μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες των Παπαλεξόπουλου- Κανελλόπουλου.
Ωστόσο το αν το project θα αναθερμανθεί και θα επιχειρηθεί να υλοποιηθεί μέσα στο 2019 εξαρτάται από παραμέτρους που δεν διαμορφώνονται από την ελληνική τσιμεντοβιομηχανία. Στην περίπτωση που ξαναμπεί μπροστά η διαδικασία θα γίνει και πάλι με την θυγατρική της HSBC, παρά τις όποιες πληροφορίες ήθελαν την εταιρεία να αναγνωρίζει ευθύνες στον σύμβουλο/ανάδοχο και να εξετάζει το ενδεχόμενο αντικατάστασης της.
Ωστόσο στις άμεσης προτεραιότητας κινήσεις της ΤΙΤΑΝ είναι η αξιοποίηση των πρώτων ενθαρρυντικών ενδείξεων που έρχονται από την ελληνική αγορά (όπου πραγματοποιείται το 6% των EBITDA του ομίλου) και για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο “γράφει” θετικό πρόσημο.

Είναι η πρώτη φορά, μετά από χρόνια, που η ελληνική αγορά εμφανίζει σημάδια…αφύπνισης και αύξηση της ζήτησης με…υπαίτιο όχι τον δημόσιο αλλά τον ιδιωτικό τομέα.

Από την διοίκηση της εισηγμένης αυτή η αύξηση, που είναι μεγαλύτερη στο πρώτο τρίμηνο του 2019 (σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018), αποδίδεται στην κατακόρυφη αύξηση της δραστηριότητας κυρίως στον τουριστικό/ξενοδοχειακό κλάδο όπου απορροφάται πάνω από το 50% της συνολικής ζήτησης. Δεδομένου ότι η…ξενοδοχειακή άνοιξη (όσον αφορά νέες κατασκευές, ανακαινίσεις κ.λ.π) μπορεί να συνεχιστεί το 2019 δεν αποκλείεται η φετινή χρήση που θα βρει την ελληνική αγορά μεταξύ αυτών που θα εισφέρουν θετικά στα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου.
Μικρό βήμα βελτίωσης μεν, πλην όμως προς τα εμπρός μετά από μία…άνυδρη 8ετία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here