Με σταθερή προσήλωση στην απανθρακοποίηση των κτιρίων και τη βιώσιμη ανάπλαση των σύγχρονων πόλεων, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στην κατασκευή αειφόρων κτιρίων από τα θεμέλιά τους.

Ο όμιλος κάνει πράξη το έργο θεμελίωσης του εμβληματικού Riviera Tower στο The Ellinikon, προσφέροντας σύγχρονες λύσεις εξαιρετικά χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, ιδανικές για αυτό το νέο αρχιτεκτονικό τοπόσημο αειφορίας στη χώρα.

Με όραμα την επιτάχυνση της μετάβασης σε κλιματικά ουδέτερες κατασκευές, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανέλαβε κατά αποκλειστικότητα τη σκυροδέτηση για τη θεμελίωση (raft) του πρώτου πράσινου παραθαλάσσιου οικιστικού πύργου στην Ελλάδα και του ψηλότερου στη Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, για τη θεμελίωση του Riviera Tower αξιοποιήθηκε τόσο η πράσινη σειρά τσιμέντων ECOPlanet όσο και η πράσινη σειρά σκυροδεμάτων ECOPact του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, εξασφαλίζοντας εξαιρετικά χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα με πολύ υψηλές αντοχές και επιδόσεις. Με αυτό τον τρόπο, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι παραμένει πρωτοπόρος και οδηγεί τις εξελίξεις και καινοτομίες στην απανθρακοποίηση των κτιρίων σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

Οι αριθμοί

Για την επιτυχία της μεγαλύτερης και συνεχούς διάρκειας 40 ωρών σκυροδέτησης στη χώρα χρησιμοποιήθηκαν 3.000 τόνοι τσιμέντο ECOPlanet και 14.000 τόνοι αδρανή υλικά για την παραγωγή 7.500 m3 σκυροδέματος ECOPact χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος. Εργάστηκαν με αφοσίωση και απόλυτο συντονισμό περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι και συνεργάτες του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 120 οχήματα μεταφοράς και 15 πρέσες σκυροδέματος.

Το έργο της σκυροδέτησης ανέλαβαν το Εργοστάσιο του Βόλου, το Κέντρο Διανομής Τσιμέντου στη Δραπετσώνα, το Λατομείο στην Μάνδρα και 5 Μονάδες Παραγωγής Έτοιμου Σκυροδέματος. Όλες οι μονάδες παραγωγής του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ πληρούν τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων και λειτουργούν με προηγμένα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και νερού.

Παράλληλα, έχοντας ως στόχο τη διασφάλιση της ποιοτικής υπεροχής των δομικών λύσεων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ και την πλήρη συμμόρφωση τους με τα υψηλότερα πρότυπα κατασκευών τόσο σε επίπεδο επιδόσεων όσο και σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, διενεργήθηκαν περισσότεροι από 2.250 ποιοτικοί έλεγχοι του σκυροδέματος ECOPact.

Προτεραιότητα του Ομίλου η ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων μερών

Με μόνο αποδεκτό στόχο τα «Μηδέν Ατυχήματα», που επιβεβαιώνει ότι η Υγεία & Ασφάλεια συνιστά την απόλυτη προτεραιότητα και θεμελιώδη αξία του, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επενδύει συστηματικά στην καλλιέργεια κουλτούρας πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε πρόσθετες στοχευμένες εκπαιδεύσεις των εργαζομένων και συνεργατών του για την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας, με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση του απαιτητικού και εμβληματικού αυτού έργου χωρίς κανένα ατύχημα.

Ο κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Η συμμετοχή του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στο έργο του Riviera Tower μας γεμίζει υπερηφάνεια. Σήμερα χτίζουμε γερά θεμέλια σε έναν ακόμα σύγχρονο κατασκευαστικό άθλο, τον Riviera Tower, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει αρχιτεκτονικό ορόσημο βιωσιμότητας για τα ελληνικά δεδομένα. Καθημερινά στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ εργαζόμαστε με πάθος και αφοσίωση για να θέτουμε γερά θεμέλια στην αειφορία και τη βιωσιμότητα στον κατασκευαστικό κλάδο. Επενδύουμε στην καινοτομία και προωθούμε προηγμένες λύσεις βελτιωμένου ανθρακικού αποτυπώματος, επιταχύνοντας έτσι τη μετάβαση σε αειφόρες κατασκευές, φέρνοντας ξανά τη φύση στην πόλη και δημιουργώντας έξυπνες και ενεργειακά αποδοτικές πόλεις».