Το γάντι στις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές εταιρείες επιδιώκει να ρίξει για μία ακόμη φορά η Revolut, το γνωστό fintech startup με τους πάνω από 6 εκατ. πελάτες, η οποία ξεκινά από σήμερα μία νέα υπηρεσία που προσφέρει τη δυνατότητα για δωρεάν συναλλαγές μετοχών. 

Η υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη στους κατόχους των μεταλλικών καρτών (Revolut Metal) της εταιρείας, οι οποίοι θα θα μπορούν να πραγματοποιούν μέχρι και 100 άμεσες δωρεάν συναλλαγές σε πάνω από 300 μετοχές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο NASDAQ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα παρέχει ενημέρωση τιμών σε πραγματικό χρόνο και δεδομένα απόδοσης στην αγορά για κάθε μετοχή. Όπω αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κατάλογος των εταιρειών θα αυξάνεται διαρκώς στο προσεχές μέλλον.

Επιπλέον, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η υπηρεσία αυτή θα είναι διαθέσιμη στους κατόχους Standard και Premium λογαριασμών. Οι κάτοχοι Premium και Standard λογαριασμών θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι οκτώ και τρεις συναλλαγές αντἰστοιχα εντελώς δωρεάν κάθε μήνα. Οι συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται εκτός του μηνιαίου πλαισίου θα χρεώνονται με μόλις 1 λίρα ανά συναλλαγή και ετήσια προμήθεια διατήρησης μόνο 0,01%.

Σημειωτέον πως δεν υπάρχει ελάχιστο απαιτούμενο ποσό για επενδύσεις και η Revolut παρέχει στους πελάτες την ευκαιρία να αγοράσουν κλασματικά μερίδια για μόλις 1 δολάριο, έχοντας ως στόχο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «να ανοίξει και να απομυθοποιεί το το φημισμένα κλειστό, ακριβό και πολύπλοκο χρηματιστήριο σε ένα εντελώς νέο κοινό».

Οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω της εφαρμογής της Revolut, που σημαίνει ότι όσοι επιθυμούν να επενδύσουν θα πρέπει να μεταφέρουν χρήματα στο νόμισμα που η μετοχή είναι εγγεγραμμένη, δηλαδή σε δολάρια Αμερικής. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα από το τμήμα “συναλλάγματος” χρησιμοποιώντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες της Revolut και την αυτόματη διαδικασία μετατροπής χρημάτων. Για παράδειγμα, οι Έλληνες επενδυτές θα πρέπει να πιστώσουν τον λογαριασμό τους με ευρώ και στην συνέχεια να τα μετατρέψουν σε δολάρια Αμερικής εντός της Revolut εφαρμογής.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως η Revolut θα αναπτύσσει συνεχώς την επενδυτική της υπηρεσία, με προγραμματισμένα χαρακτηριστικά, όπως πρόσβαση σε μετοχές εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, Exchange Traded Funds (ETFs) και δυνατότητα επένδυσης μέσω ISA Stocks and Shares. Στὀχος είναι να επεκταθεί η πρόσβαση σε παγκόσμια κλίμακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here