Για έναν περίεργο λόγο έχει βρεθεί εκτός monitoring των ειδικών της αγοράς η μετοχή της Reds (AE Ανάπτυξης Ακινήτων και Υπηρεσιών). Γι’ αυτό ίσως δεν έχει πάρει ούτε…σέντς στην διάρκεια της τελευταίας ανοδικής διόρθωσης του ΧΑ.
  • Παρά το γεγονός ότι στην επίσημη σελίδα της Real Estate Development & Services ανατρέχοντας στις λογιστικές καταστάσεις (el.reds.gr) o επενδυτής δεν βρίσκει οικονομικά στοιχεία, πέραν αυτών της 30 Σεπτεμβρίου 2018 (!) η εισηγμένη προβάλλει το “The Cambas Project”, ένα φιλόδοξο σχέδιο κυρίως επιχειρηματικής ανάπτυξης (κυρίως χρήσεις τριτογενούς τομέα) αλλά και γραφείων εμπορίου, χώρους εστίασης, αναψυχής και τουριστικής φιλοξενίας.
Κάποια στιγμή, πέρυσι, και μετά την ανάληψη της ηγεσίας της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μεταξύ των σεναρίων για πώληση θυγατρικών είχε ακουστεί η Reds.
  • Ωστόσο η πλευρά του βασικού μετόχου (ΕΛΛΑΚΤΩΡ/αδελφοί Καλλιτσάντση με ποσοστό 55,04% και Χρήστος Παναγιωτόπουλος με 10,21% και Διαμαντής Διαμαντίδης με το 7,15% του μετοχικού κεφαλαίου) φαίνεται πως αναθεώρησε τις όποιες αρχικές σκέψεις και προχώρησε καθώς λύθηκαν οι περισσότερες από τις γραφειοκρατικές εμπλοκές (κυρίως με αρχαιολογία ) με αποτέλεσμα μία επένδυση ύψους 220 εκατ. (που με επίκεντρο το παλαιό οινοποιείο της Καμπάς θα καλύψει το 50% μίας μεγάλης έκτασης 310 στρεμμάτων).
Η εκχώρηση γης στον Δήμο Παλλήνης έλυσε προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με τον δήμο και τους όμορους του.
Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, η μετοχή έχει χάσει -3,48%, σε μία εβδομάδα που το Χρηματιστήριο της Αθήνας “τρέχει” πάνω από τις 850 μονάδες.
  • Απώλειες -12,60% σε διάστημα μηνός αν και έκανε μία καλή αρχή το 2019, με αποτέλεσμα να “μετρά” κέρδη +38,75% από την αρχή του έτους, με την αποτίμηση του να ανέρχεται στα 63,75 εκατ. Fair Value….
Όλα αυτά όταν ο αναλυτής δεν μπορεί στην επίσημη σελίδα της εισηγμένης να βρει επικαιροποιημένα στοιχεία (!!).
Στην περίπτωση της REDS/Καμπάς υπεισέρχεται μία άλλη επιπλέον παράμετρος που σχετίζεται με το τι μέλλει γενέσθαι, από την στιγμή που θα προχωρήσει το φιλόδοξο project.
Το free float της μετοχής είναι δεν είναι στο 20% με 25% (για καθαρή ελεύθερη διασπορά μιλάμε…), η μετοχή το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται παντελώς “στεγνή”, που μας βάζει σε…υποψίες.
Να δούμε, σήμερα, την συμπεριφορά στο ταμπλό και επανερχόμαστε.
Με την, σχεδόν, βεβαιότητα πως κάτι καλό “ψήνεται” στην REDS/Καμπάς.
Στα υπόψη και υπό παρακολούθηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here