Πριν από λίγους μήνες, το banks.com.gr έγραφε για το νέο πρόγραμμα μεταπώλησης μεταχειρισμένων ρούχων που υιοθέτησε η Zara στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι καταναλωτές καλούνταν να μεταπωλήσουν, να επισκευάσουν ή να δωρίσουν ρούχα που αγοράστηκαν από την ισπανική αλυσίδα μόδας.

Οι αγοραστές κλήθηκαν να δωρίσουν ανεπιθύμητα αντικείμενα διαδικτυακά ή μέσω καταστήματος και να θέτουν παλιά ρούχα Zara online προς πώληση.

Τώρα η υπηρεσία αυτή κατέφθασε και στην Ελλάδα, ελαφρώς τροποποιημένη, με την θυγατρική της ισπανικής Inditex να παροτρύνει τους καταναλωτές να δωρίσουν τα μεταχειρισμένα ρούχα τους, έτσι ώστε η εταιρεία να τους δώσει νέα ζωή, μέσω ΜΚΟ με τις οποίες συνεργάζεται, προς όφελος ανθρώπων που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό.

Οι ΜΚΟ θα αναλάβουν το έργο της ταξινόμησης, δωρεάς, ανακύκλωσης ή μεταπώλησης των ρούχων σε καταστήματα second hand. Η εταιρεία θα τρέξει την πλατφόρμα δωρεών μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής της.

Η Zara αντιμετωπίζει επί καιρώ κριτική για το υψηλό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και οι αγοραστές απαιτούν πιο περιβαλλοντικά βιώσιμες ή «κυκλικές» επιλογές που θα επιτρέπουν την επαναχρησιμοποίηση ή την ανακύκλωση ρούχων.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Μ.Τ.