Οκτώ ήταν τα σχήματα, που δήλωσαν “παρών” στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την “Αττική Οδό“.
Προφανώς η συμμετοχή επιβεβαιώνει το θερμό ενδιαφέρον ελληνικών και ξένων εταιρειών, επενδυτών κ.λ.π ωστόσο πρόκειται για απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος (χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα).
Η δεύτερη φάση τοποθετείται το φθινόπωρο- Σεπτέμβριο-Οκτώβριο– αλλά με την πολιτική παράμετρο να αποτελεί ρυθμιστή και “άγνωστο x” της όλης εξίσωσης ενός διαγωνισμού-που σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία θα μπορούσε να κυμανθεί στα 2,2 δισ € με 2,5 δισ. €.
  • Ωστόσο σε περιβάλλον εξωτερικής αστάθειας και εσωτερικής πολιτικής περιδίνησης όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και επίσπευσης ή μετάθεσης της διαδικασίας.
Αβεβαιότητα, που εκφράζεται και σε υψηλότατο επίπεδο κατασκευαστών, την ώρα που ακόμη και σε σχήματα που συμμετέχουν στην πρώτη φάση εκδηλώνεται διάσταση ενδιαφέροντος.
Κοινό μυστικό, στην αγορά πως βασικός μέτοχος μίας εκ των BIG5 δεν εμφανίζεται και τόσο θερμός για την συμμετοχή-στην τελική φάση- καθώς ο διαγωνισμός δεν περιλαμβάνει κατασκευαστικό έργο.
Την ίδια ώρα, που μέτοχος μίας εκ των BIG5– στο ίδιο επιχειρηματικό/επενδυτικό σχήμα έχει θέσει ως άμεσης προτεραιότητας όχι μόνο τη συμμετοχή- στην φάση των δεσμευτικών προσφορών- αλλά στην τελική επικράτηση.
Το σίγουρο; μέχρι τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο (; ) στο σήριαλ της “Αττικής Οδού” θα διαδραματιστούν πολλά επεισόδια με εκπλήξεις και ανατροπές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here