Ανεπαίσθητη τελικά η χρηματιστηριακή ζημιά για τη μετοχή του ΟΛΠ, μετά την κόντρα της Τρίτης. Η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων ενέκρινε τελικά τις υποχρεωτικές επενδύσεις που είχε προτείνει η Cosco και δεν έδωσε το “πράσινο φως” για την δημιουργία εμπορικού κέντρου mall.
Προσφορά βγήκε στην αρχή της συνεδρίασης, με τους πωλητές να φθάνουν μέχρι τα 16,18 ευρώ αλλά η προσφορά απορροφήθηκε χωρίς…δεύτερη κουβέντα από ισχυρό ξένο fund.

Η αποσαφήνιση των αποφάσεων της ΕΣΑΛ οδήγησε και άλλους αγοραστές με αποτέλεσμα η μετοχή να ανακτήσει το σύνολο του αρχικού χαμένου εδάφους, να αντιδράσει έως τα 16,48 για να κλείσει οριακά χαμηλότερα στα 16,44 ευρώ.

  • Το σημαντικό για την Cosco είναι πως πέρασε από την Επιτροπή το project για την κατασκευή 3 ξενοδοχείων (στην γνωστή Παγόδα και τις Παλαιές Αποθήκες ) κάτι που αποτελούσε διακαή επιδίωξη και στρατηγικού χαρακτήρα προτεραιότητα του κινεζικού κολοσσού.
  • Το σχέδιο για το hoteling χρειάζεται και την έγκριση του Υπ. Πολιτισμού αλλά δεν θεωρώ πως θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Συνεπώς ο σχεδιασμός της Cosco για να αναβαθμίσει τον ευρύτερο ΟΛΠ σε κάτι πολύ πιο μεγάλο και σύνθετο απ΄ ότι είναι σήμερα προχωρά έστω και μετ΄εμποδίων.

Προσωπικά εκτιμώ ότι το project του νέου ΟΛΠ, όπως τον αποτυπώνει η Cosco στο master plan ανάπτυξης του Οργανισμού θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μετά από αυτό του Ελληνικού (που όμως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει καν). Για αυτό θεωρώ πως προοπτικά, σε επενδυτικό ορίζοντα τα 411 εκατ. του ΟΛΠ θα φαντάζουν peanuts όσο περνά ο χρόνος και υλοποιούνται οι μεγαλόπνοοι σχεδιασμοί.
Μέχρι, που βλέπω τον Πειραιά να “χτυπά” στα ίσα Αμβούργο και Ρότερνταμ για να μην σας πω ότι κάποια στιγμή, δεν μπορεί, θα γίνει μέχρι και Μέγας Χορηγός του Ολυμπιακού. Και με Γιάννη Μώραλη σε δεύτερη θητεία στην Δημαρχεία του Πειραιά προβλέπω μεγαλεία….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here