Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε άλλη μια αλυσίδα λιανικής, ο αμερικανικός retailer  J. Crew Group Inc, αίτημα που κατατέθηκε στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρεία βρισκόταν επί καιρώ σε κατάσταση “τρικυμίας”, αδυνατώντας να βρει αγοραστές και με ένα χρέος ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων να τη βαραίνει.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε εν μέσω κορωνοϊού, οπότε και οι πωλήσεις της κατέγραψαν ιστορικό χαμηλό, με το βάρος του χρέους να εξακολουθεί να την ταλανίζει.

Η J. Crew πέτυχε συμφωνία με τους πιστωτές της μετατρέποντας το χρέος σε ίδια κεφάλαια και απευθυνόμενη σε funds εξασφάλισε χρηματοδότηση 400 εκατ. δολαρίων.

Με την αίτηση πτώχευσης επιτυγχάνεται η συνέχιση της λειτουργίας της και η μείωση των δανείων της. Παράλληλα στο προσκήνιο μπαίνουν τα μικρά καταστήματα της εταιρείας, τα οποία αναμένεται να βάλουν οριστικό λουκέτο, με στόχο τη μείωση των δαπανών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο όμιλος απέφυγε στο “παρά πέντε” την πτώχευση το 2017, όταν προέβη σε οικονομική αναθεώρηση, με αναδιάταξη των περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να διαφυλάξει το υπό τη σκέπη του brand Madewell από πιστωτές.

Η αλλαγή δεν συνέδραμε ουσιαστικά στον στόχο της J. Crew να αποφύγει το «μοιραίο» και άλλαξε το κλίμα εμπιστοσύνης που υπήρχε με τους πιστωτές της, που συνέδεσαν το όνομά της με μονόπλευρες συμφωνίες διαχείρισης χρέους, εις βάρος τους.

Η εταιρεία λειτούργησε 182 καταστήματα J. Crew, 140 καταστήματα Madewell και 170 εργοστασιακά καταστήματα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here