Ο Πρωθυπουργός, στη χθεσινή εβδομαδιαία ενημέρωση μέσω Facebook, έκανε ειδική μνεία για την πρώτη ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτου, στη Θεσσαλονίκη, για την οποία χρειάστηκαν μόλις 14 λεπτά.

Μετά μίλησε για το «κολοσσιαίο έργο» ψηφιοποίησης των 390 υποθηκοφυλακείων της χώρας που ξεκίνησε από καταστήματα της Νέας Σμύρνης, της Σαλαμίνας και του Βύρωνα, ενώ έως το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχει ψηφιοποιηθεί το αρχείο όλων των υποθηκοφυλακείων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Τον τελευταίο καιρό, ο υφυπουργός K. Κυρανάκης μαζί με τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου Στ. Σακαρέτσιο, επισκέπτονται έναν-έναν τους Συμβολαιογραφικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να μυήσουν τους συμβολαιογράφους στο akinita.gov.gr, τη νέα εφαρμογή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που επιτρέπει μεταγραφή ακινήτου στο Κτηματολόγιο, σε μία εργάσιμη ημέρα (αντί για ένα χρόνο που έκανε μέχρι σήμερα).

Μετά από χρόνια φαίνεται ότι στο Κτηματολόγιο, γίνεται σοβαρή μεταρρυθμιστική δουλειά με τις μηχανές να δουλεύουν σε ψηλές στροφές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ