Το ΕΚ θα επικαιροποιήσει τους κανόνες για τις άδειες οδήγησης και θα θεσπίσει ψηφιακές άδειες και υποχρεωτικούς ελέγχους υγείας, με γνώμονα την οδική ασφάλεια και την ψηφιακή μετάβαση.

Με περισσότερες από 20.000 ζωές να χάνονται στους δρόμους της ΕΕ κάθε χρόνο, οι ευρωβουλευτές θέλουν να διασφαλίσουν ότι η νέα οδηγία θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια και θα ενισχύσει την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση της ΕΕ.

Το σχέδιο προβλέπει άδειες οδήγησης μοτοσικλετών, αυτοκινήτων και τρακτέρ που θα ισχύουν για 15 χρόνια και αντίστοιχες για φορτηγά και λεωφορεία για 5 χρόνια. Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης υποχρεωτικούς ελέγχους της υγείας των οδηγών όταν εκδίδεται ή ανανεώνεται άδεια οδήγησης.

Για τη στήριξη της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, οι ευρωβουλευτές ζητούν τη δημιουργία μιας ψηφιακής άδειας οδήγησης, που θα είναι διαθέσιμη στα κινητά τηλέφωνα και πλήρως ισοδύναμη με τα έντυπα διπλώματα. Προτείνουν επίσης μια διετή δοκιμαστική περίοδο για αρχάριους οδηγούς, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν αυστηρότερες ποινές για μη ασφαλή οδήγηση και πιο αυστηρά όρια για την κατανάλωση αλκοόλ.

Συζήτηση: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου

Ψηφοφορία: Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ