Φιλί της ζωής στην άπνοη οικοδομική δραστηριότητα με την ελπίδα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και διευκόλυνση των επενδύσεων σε δημόσια ακίνητα τα οποία παραχωρούνται σε ιδιώτες προσπαθεί να προσφέρει η Ψηφιακή Τράπεζα Γης  που θεσμοθετείται με το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα.

  • Η Ψηφιακή Τράπεζα Γης θα δώσει επίσης τη δυνατότητα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες να ανακαινίσουν ακίνητα που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα.
  • Η Ψηφιακή Τράπεζα Γης αποτελεί εργαλείο (επιλύει και το πρόβλημα της εξασφάλισης χρηματοδότησης)  για τους δήμους ώστε να προχωρήσουν απαλλοτριώσεις για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων (πάρκων κ.λπ.).
  • Επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα στους κατόχους αυθαιρέτων να αγοράσουν τον αναγκαίο συντελεστή δόμησης για να αποφύγουν την κατεδάφιση και επιλύει το πρόβλημα της αποζημίωσης των οικοδομικών συνεταιρισμών.

Στο πλαίσιο αυτού του μέτρου θα μπορούν να αξιοποιηθούν και παλαιοί τίτλοι μεταφοράς συντελεστή δόμησης.

  • Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία ενιαίου ψηφιακού χάρτη, ώστε ο κάθε επενδυτής να γνωρίζει τους περιβαλλοντικούς και άλλους όρους που ισχύουν στην περιοχή όπου ενδιαφέρεται να υλοποιήσει την επένδυσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here