Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Ιούλιο, ως δείγμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ειδικά μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών την 7η Ιουλίου.

Η αύξηση αυτή οδήγησε στην απόφαση για την πλήρη άρση των capital controls.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις αυξήθηκαν στα 138,64 δισ. ευρώ από 136,94 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. Αύξηση κατά 1,604 δισ. ευρώ παρουσίασαν τον Ιούλιο οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε +6,5% από 6,0% τον προηγούμενο μήνα.

Αυξημένες κατά 1,043 δισ. ευρώ ήταν οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 689 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε +8,4% από 5,3%. Οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 335 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 869 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 708 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 180 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση κατά 561 εκατ. ευρώ κατέγραψαν και οι καταθέσεις νοικοκυριών και ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, ύστερα από αύξηση κατά 1,077 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 6,1%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here