Εντείνονται οι αυστηροί έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε καλοκαιρινούς προορισμούς όσο η τουριστική περίοδος εκτυλίσσεται, με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων και αναστολή λειτουργίας στις επιχειρήσεις, στις οποίες διαπιστώνονται φορολογικές παραβάσεις. Από private clubs μέχρι κοσμηματοπωλεία “ψαρεύει” η Ανεξάρτητη Αρχή και δεν σταματά να βάζει λουκέτα σ’ όσους δεν εκδίδουν τις νόμιμες αποδείξεις.

Χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τους τελευταίους ελέγχους της ΑΑΔΕ. Αυτή την φορά η “ψαριά” προήλθε από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα, σε πριβέ κλαμπ γνωριμιών στη Σαντορίνη απεδείχθη ότι δεν είχαν εκδοθεί 200 αποδείξεις των 80 ευρώ ανά άτομο, ήτοι είχαν αποκρυφτεί συνολικά 16.000 ευρώ. Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες, ενώ, καθώς ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν και αστυνομικές παραβάσεις.

Σε τουριστικό γραφείο στη Σαντορίνη –οι ελεγκτές υποδύθηκαν τους τουρίστες μπήκε «λουκέτο» για 48 ώρες, διότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για εισιτήρια για 32 άτομα. Η απόδειξη ανά άτομο ήταν 120 ευρώ, δηλαδή σύνολο 3.840 ευρώ. Επίσης, στο ίδιο νησί, αυτήν τη φορά σε κοσμηματοπωλείο που πουλούσε ασημένια κοσμήματα και κεραμικά. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προσποιήθηκαν τους πελάτες και μετά τη διαπίστωση των φορολογικών παραβάσεων επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες. Στην Πάρο, μπήκε «λουκέτο» για δύο ημέρες σε γνωστό εστιατόριο Γάλλου σεφ.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα γίνει περαιτέρω έλεγχος και για τις παλαιότερες χρήσεις με ό,τι φέρει αυτός στην επιφάνεια, ενώ οι επιχειρήσεις μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ και για τη μελλοντική φορολογική συμπεριφορά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here