Την ανάγκη για ένα επενδυτικό σοκ 80 δισ. ευρώ στη χώρα προκειμένου να επιστρέψει στο μονοπάτι της ανάπτυξης επεσήμανε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) και πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της βουλγαρικής Postbank, Γιώργος Προβόπουλος.

Ο κ. Προβόπουλος κατέθεσε επίσης την εκτίμηση ότι σήμερα, μετά από χρόνια επώδυνων προσαρμογών και καθώς η ανάκαμψη σταθερά εντείνεται, υπάρχει κίνδυνος μεταρρυθμιστικής κόπωσης, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η κόπωση αυτή ενδέχεται να μειώσει την πολιτική επιθυμία και προθυμία για τη συνέχιση διαρθρωτικών αλλαγών και τη διόρθωση του οικοδομήματος της ΟΝΕ, που είναι ημιτελές ακόμη. Η βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης πιθανώς να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας και να αποδυναμώσει την αντίληψη του επείγοντος που υπήρχε όσο η κρίση ήταν σε εξέλιξη. Πιστεύω λοιπόν ότι θα πρέπει τις καλύτερες οικονομικές συνθήκες που σήμερα βιώνουμε να τις δούμε σαν παράθυρο ευκαιρίας, για να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές που δεν έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, ώστε να βεβαιωθούμε ότι η επόμενη κρίση δεν μας πιάσει σε αδύναμη θέση όπως στο παρελθόν» σημείωσε ο κ. Προβόπουλος και πρόσθεσε ότι «έχοντας σαν οδηγό τα διδάγματα της κρίσης, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η επόμενη θα μας βρει πιο ανθεκτικούς και θα οδηγήσει σε περαιτέρω σύγκλιση των οικονομιών στην Ευρώπη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here