Πρωτοφανής είναι η ζήτηση για κτήρια που θα μπορούσαν να ανακαινιστούν και να μετατραπούν σε ξενοδοχεία. «Αυτό που γίνεται στην Αθήνα συμβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και έχει να παρατηρηθεί για χρόνια στην Ευρώπη…» ήταν το χαρακτηριστικό συμπέρασμα γνωστού Έλληνα μεσίτη, ο οποίος συνεργάζεται με ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία του λονδρέζικου City. Ο ίδιος, τους τελευταίους μήνες, εξετάζει «βροχή» προτάσεων για κάθε λογής κτήριο –ακόμη και για υπό κατάληψη στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας κάνει λόγο–, καθώς οι υποδομές δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο για να καλύψουν τη ζήτηση.

Τελευταία, και ενδεικτική, είναι η περίπτωση δύο όμορων κτηρίων, στο 15 και στο 17 της Ερμού. Το ένα (στον αριθμό 15) ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και το δεύτερο (στο 17) που ανήκει σε ιδιώτη.

Μετά από πολύμηνες και επίπονες προσπάθειες, φαίνεται πως έχει βρεθεί λύση, με αποτέλεσμα ο ενδιαφερόμενος επενδυτής να έχει υπογράψει παράλληλα συμφωνητικά με το ΜΤΣ και τον ιδιώτη, για να προχωρήσει στην εκ βάθρων ανακατασκευή τους, με σκοπό τη δημιουργία ενός boutique hotel.

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με το σχέδιο ανακατασκευής, προβλέπεται το «ρίξιμο» του ενδιάμεσου τοίχου, η ενιαιοποίηση των δύο χώρων, αλλά και η κατασκευή roof garden piscine.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here