Επιτακτική ανάγκη κρίθηκε για την αντιμετώπιση σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, η λήψη έκτακτων μέτρων στον Πόρο.

Μάλιστα, από σήμερα το πρωί  κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες  ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται στο νησί για τη διενέργεια εντατικών ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Τα περιοριστικά μέτρα  τίθενται έως και  τις 17 Αυγούστου και ώρα 06.00

Αναλυτικά, με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου ο υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για μέτρα  με βάση επιδημιολογικά δεδομένα, κατόπιν σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας,  Σωτήρη Τσιόρδα και  με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Τα  μέτρα είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπωςlive πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, να θέσουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας εργαζόμενους (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση), σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών.

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here